19 Nisan 2010 Pazartesi

Yozgatlı Enerji Bakanına yumruklu saldırı

Şırnak’ta jandarmaya ait sivil minibüse yapılan silahlı saldırıda ağır yaralanan ve tedavi gördüğü Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde (GATA) şehit olan Jandarma Kıdemli Yüzbaşı Levent Çetinkaya’nın Kayseri’deki cenaze törenine katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bir kişinin yumruklu saldırısına uğradı.

Kayseri Kartal Endüstri Meslek Lisesi’nde Beden Eğitimi öğretmeni ve boksör olduğu öğrenilen Şahin Ş. isimli saldırgan, yakalanarak gözaltına alındı.

Şehit cenazesine katılan Bakana saldırı

Şehit Yüzbaşı Çetinkaya için Hunat Camii’nde düzenlenen törene ailesi, yakınları, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 4. Kolordu Komutanı Korgeneral M. Emin Alpman, Kayseri Garnizon Komutanı Tümgeneral Özden Bayram Argüz, Vali Mevlüt Bilici, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, askerî ve sivil protokol üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

İl Müftüsü Şaban İşlek’in kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit Çetinkaya’nın naaşı, bir süre askerlerin omuzlarında taşınarak top arabasına konuldu. Bu sırada bazı vatandaşlar terör örgütü PKK aleyhine slogan attılar.

İki bakan cenaze namazının ardından Hunat Camisinden ayrılarak Valiliğe gitti. Ardından Bakan Atalay Valilikte kalırken, Bakan Yıldız Garnizon şehitliği’ne geçti.

Askerî kortej eşliğinde Garnizon Şehitliği’ne kadar taşınan şehidin naaşı burada toprağa verildi. Kortejin şehitliğe yürüyüşü sırasında da bazı vatandaşlar terör örgütü PKK aleyhine slogan attılar.

Şehit Çetinkaya’nın güçlükle ayakta duran annesi Tülay ile eşi Şelale Çetinkaya’yı kadın astsubaylar teselli etmeye çalıştı.

Cenazenin defin işleminden sonra, kalabalık dağılırken üzerinde sarı renkli tişört olan bir kişi, kalabalığı yararak Bakan Yıldız’a yumruk attı. Saldırgan, korumalar tarafından etkisiz hâle getirilirken, Bakan Yıldız, ambulansla Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Cevher Nesibe Hastanesi’ne kaldırıldı.

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Muhammet Güven, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın sağlık durumu hakkında yaptığı açıklamada, “İlk muayenede burunda hafif bir kesik vardı. Burun üzerine dikiş atıldı. Kanaması kontrol altına alındı. Tomografiye alındı. Burnunda ‘nazar kemiği’ denilen kemikte hafif bir kırık var. Ayrıca müdahaleye gerek yok” dedi.

Burundaki kanamanın, gözlüğün camları arasında bulunan demir parçanın burnunun üst tarafını kesmesinden kaynaklandığını anlatan Güven, “Sayın Bakanımızın burun kökünde ufak bir kırık vardı. Tedavisi yapıldı ve kendisini taburcu ettik. Burnuna iki dikiş atıldı ve kanaması durduruldu. Dikişin üzerinde ufak bir tampon var. Bundan sonra da kendisi için özel bir tedavi gerektirecek durum yok” diye konuştu.

Saldırgan öğretmen gözaltında

Saldırganın, Kayseri Kartal Endüstri Meslek Lisesi’nde Beden Eğitimi öğretmeni Şahin Ş. olduğu öğrenildi. Şahin Ş. ve ona yardım ettiği ileri sürülen 4 kişi, polis tarafından gözaltına alınarak emniyet müdürlüğüne götürüldü.