15 Nisan 2010 Perşembe

Yozgatlı Enerji Bakanı Yıldız: Enerjide özellikle jeotermal gibi yerli kaynakları değerlendireceğiz

Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesine bağlı Devecipınar beldesi doğumlu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ABD dönüşünde önümüzdeki 5 yıllık süreçte yol haritası olacak “Enerji Strateji Planı”nı da açıkladı.

Bakan Yıldız, önümüzdeki dönemde özellikle jeotermal enerji olmak üzere, su ve güneş enerjisi gibi yerli kaynaklara daha çok önem verileceğini söyledi.

Bakan Yıldız’ın bu açıklaması, jeotermal kaynakları zengin olan Yozgat için de yeni bir fırsat olarak değerlendiriliyor.

Yozgat’ta alternatif enerji çalışması yapılırsa destek veririz

Geçen sene Kasım ayında AK Parti İl Danışma Kurulu Toplantısı’na katılmak üzere Yozgat’a gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, toplantıdan önce yaptığı açıklamada, Türkiye’nin değişik bölgelerinde alternatif enerjiyle ilgili çalışmaların yapıldığını, Yozgat’ta da bu yönde bir çalışma başlatılması hâlinde, bakanlık olarak gerekli desteği vereceklerini söylemişti.

Bakan Yıldız, Yozgat’ta farklı enerji kaynaklarının bulunduğunu, bunların başında ise jeotermal ve rüzgâr enerjilerinin geldiğini belirtmişti. (Yozgat Muhabir)