23 Nisan 2010 Cuma

Kent Parkı, yeni ismiyle yeniden açıldı

Yozgat Belediye Meclisi, Kent Park’ın ismini “Çapanoğlu Kent Parkı” olarak değiştirdi.

Parkın adının değiştirilmesi münasebetiyle bir tören düzenlendi. Törene, Çapanoğlu ailesinin hayattaki temsilcileri ile birlikte, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, AK Parti Yozgat İl Başkanı Yusuf Başer ve vatandaşlar katıldı.

Belediye Başkanı Başer, konuşmasında, 50 bin metrekare alan üzerinde kurulu bulunan Çapanoğulları Kent Parkı’nı 200 bin metrekareye ulaştıracaklarını bildirdi.

Törende, Çapanoğlu ailesinin temsilcileri, Osmanlı padişahlarından 3. Selim tarafından Yozgat’a pazar kurulması için gönderilen fermanı, bir çerçeve içinde Belediye Başkanı Yusuf Başer’e hediye ettiler.

Kent Parkı, yeni ismiyle yeniden açıldı

Törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Yusuf Başer, Çapanoğlu adının, Yozgat için bir soyadından öte anlamı olduğunu ifade ederek, “Yozgat’ı kuran, Yozgat’ın şehirleşmesinde çok büyük katkısı olan Çapanoğlu ailesine ne yapsak azdır. Az da olsa onlara olan vefa borcumuzu ödemek için, bu parkımızın ismini Çapanoğlu Kent Parkı olarak değiştirdik” dedi.

Başer, konuşmasında, 50 bin metrekare alan üzerinde kurulu bulunan Çapanoğulları Kent Parkı’nı 200 bin metrekareye ulaştıracaklarını bildirdi.

Daha sonra konuşan AK Parti Yozgat İl Başkanı Yusuf Başer de, Yozgat Belediyesi’nin Yozgat’ı dünden daha güzel, yaşanabilir bir şehir hâline getirdiğini söyledi.

Prof. Acun: Çapanoğulları, bir mezrayı şehre dönüştürdü

Çapanoğlu ailesi adına konuşan Prof. Dr. Hakkı Acun ise, 16. yüzyılda bir mezra durumunda olan Yozgat’ın, Çapanoğulları’nın yerleşmesiyle birlikte bir şehir hâline geldiğini belirterek, şöyle konuştu:

“Şu an Yozgat’ta 50’nin üzerinde eser var. Şehre kazandırdığı yapıların dışında Çamlık da Çapanoğulları’nın Yozgat’a hediyesidir. Bugüne kadar maalesef Çapanoğlu’nun ne mahallesi ne caddesi, ne sokağı varken, Başkanımız ve Meclis Üyeleri böyle bir güzel parka Çapanoğulları ismini vererek bir ahde vefa borcunu yerine getirmiştir. Kendilerine teşekkür ediyoruz.”

3. Selim’in Yozgat fermanı

Törende daha sonra, Çapanoğlu ailesinin temsilcileri, Osmanlı padişahlarından 3. Selim tarafından Yozgat’a pazar kurulması için gönderilen fermanı, bir çerçeve içinde Belediye Başkanı Yusuf Başer’e hediye ettiler.

Daha sonra parkın yeni ismiyle açılış yapıldı. Açılışın ardından, Çapanoğlu ailesinin temsilcileri ile birlikte topluca hatıra fotoğrafı çektirildi.