4 Nisan 2010 Pazar

Gurbetçilerin tasarrufu ile fabrika tesis etmek için kurulan Dibitaş’ın arsası ihaleyle satışa çıkarıldı

Yozgat'ta gurbetçilerin tasarrufu ile kurulan ve kısa adı Dibitaş olan Divanlı İşçi Birliği Türkiye Anonim Şirketi’nin, Divanlı Köyü’ndeki 17 parça 91 bin 58 metrekarelik arsası ihaleyle satışa çıkarıldı.

Gurbetçilerin içini burkan satış

Divanlı İşçi Birliği Türkiye Anonim Şirketi, 1978 yılında yurt dışında çalışan işçilerin katılımı ile çok ortaklı olarak, Yozgat merkeze bağlı Divanlı Köyü’nde tuğla ve kiremit fabrikası tesis etmek üzere kurulmuştu.
Kalkınma Bankası iştiraklerinden olan şirketin fabrikayı üretime hazır hâle getirmesine rağmen, yeterli işletme sermayesi bulunamadığı için üretime açılamamıştı.

Kalkınma Bankası iştiraklerinden olan Dibitaş şirketine ait tarla niteliğindeki 9 bin 58 metrekare arsanın satış ilânı, yerel gazetelerde yayınlandı.

95 bin Lira muhammen bedeli bulunan Yozgat merkeze bağlı Divanlı Köyü’ndeki gayrimenkulün satışı kapalı zarf usulüne göre peşin bedelle gerçekleştirilecek. İhaleye girmek isteyenler, 15 Nisan 2010 tarihi saat 16.30’a kadar Kalkınma Bankası’na başvuruda bulunabilecekler.

17 parça arsa, fabrika sahasında

Kalkınma Bankası’nın iştiraklerinden Dibitaş şirketine ait Divanlı Köyü Eşekli Çayırı bölgesinde satışa çıkarılan 17 parça tarla niteliğindeki gayrimenkulün, şirkete ait fabrika inşaat sahası çevresindeki alanlar olduğu kaydediliyor.

Fabrika kuruldu, işletme sermayesi bulunamadı

Divanlı İşçi Birliği Türkiye Anonim Şirketi, 1978 yılında yurt dışında çalışan işçilerin katılımı ile çok ortaklı olarak, Yozgat merkeze bağlı Divanlı Köyü’nde tuğla ve kiremit fabrikası tesis etmek üzere kurulmuştu. Kalkınma Bankası iştiraklerinden olan şirketin fabrikayı üretime hazır hâle getirmesine rağmen, yeterli işletme sermayesi bulunamadığı için üretime açılamamıştı.

Elektronik aksamı çalındı

Sonraki yıllarda, âtıl duruma düşen ve birçok elektronik parçası hırsızlar tarafından çalınan fabrikaya ait binalar da çürüyüp dökülmeye başladı.

Arsa, hızlı tren güzergâhında

Kalkınma Bankası tarafından satışa sunulan arsalar ise, yapımı devam eden Ankara-Tiflis bağlantılı İpek Yolu Hızlı Tren projesinin ilk etabını oluşturan Ankara-Yozgat-Sivas hattı, Yozgat Gar İstasyonu yakınında bulunuyor.