19 Mart 2010 Cuma

Cemil Çiçek, Kütüphane ve Bilgi İşlem Merkezi’ni gezerken “Buranın bir eksiği var mı?” diye sordu

Yozgat Bozok Üniversitesi’nin 4. kuruluş yıldönümü münasebetiyle düzenlenen ve kendisine ‘Fahrî Doktora’ unvanının verildiği törene katılan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Kütüphane ve Bilgi İşlem Merkezi’nin açılışını yaptı.

Binayı gezen Bakan Çiçek, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli’ye “Eksiği ne var buranın? Oradan başlayalım, fazlasını söylediniz” diye sordu. Prof. Varinli, “Şu anda kütüphanemizin bir eksiği yok efendim” diye karşılık verdi.

2006 yılında kurulan Yozgat Bozok Üniversitesi, kuruluşunun 4. yıldönümünü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’in de katıldığı bir törenle kutladı. Törende, üniversitenin kuruluşuna ve gelişmesine yaptığı katkılarından dolayı Bakan Çiçek’e ‘Fahrî Doktora’ unvanı verildi. Üniversitenin Kütüphane ve Bilgi İşlem Merkezi de, Bakan Çiçek tarafından açıldı.

Binayı gezen eski Yozgat Belediye Başkanlarından Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli’ye “Eksiği ne var buranın? Oradan başlayalım, fazlasını söylediniz” diye sordu. Prof. Varinli, “Şu anda kütüphanemizin bir eksiği yok efendim” diye karşılık verdi.

Sizleri mahcup etmemeye gayret edeceğim

Daha sonra Mimarlık Mühendislik Fakültesi’ne geçen Bakan Çiçek’e, Bozok Üniversitesi’nin kuruluşuna ve gelişmesine sağladığı katkıdan dolayı, üniversite senatosu kararıyla “İktisat Fahri Doktoru” belgesi verildi.

Çiçek, yaptığı teşekkür konuşmasında, “Hayatımda çok ödül aldım, almaya da devam ediyorum. Bunların içerisinde en önemlisi, anlamlısını bugün aldım. Doğduğum, büyüdüğüm şehirden böyle bir ödüle layık görülmek çok önemli, çok anlamlı. Buna layık olmaya çalışıp, sizleri mahcup etmemeye gayret edeceğim” dedi.

Sokak lambasının ışığında ders çalışırdık

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, böylesine bir günde, siyasi bir konuşma yapmayacağının altını çizerek, hayatından bazı kesitler anlattı. Bakan Çiçek, tasarruf için sokak lambasının ışığında ders çalışarak bugünlere geldiğini, bugünlere gelmesinde ailesinin, yaşadığı toplumun, hocalarının, siyasi hayatında ise Turgut Özal’ın önemli katkısının olduğunu vurguladı.

Çiçek’in cüppesi Erciyes Üniversitesi terzihanesinde hazırlandı

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çicek’in, “İktisat Fahri Doktoru” unvanı alırken giydiği gümüş sim işlemeli cübbe, Kayseri Erciyes Üniversitesi Terzihanesi’nden emekli olmaya hazırlanan terzi Mehmet Özkan tarafından 1 haftada hazırlandı.

Ünlülerin fahrî doktora cübbelerini Özkan hazırlamış

10 yaşında çırak olarak girdiği meslekte tam 40 yılı geride bıraktığını belirten Mehmet Özkan “Yozgat Bozok Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi’nin bağrından çıktığı için, Başbakan yardımcısı Sayın Cemil Çicek’in cüppesini de benim hazırlamam istendi. El dikişi ve özenle gümüş sim işlenerek yapılan cüppenin yanı yanı sıra bugüne dek 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in, Azerbaycan Devlet başkanı Haydar Aliyev’in, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, merhum işadamı Sakıp Sabancı, Kadir Has gibi ünlülerin fahri doktora cüppelerini ben hazırladım” dedi

Düzenlenen törene, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’in yanı sıra, Yozgat Valisi Amir Çiçek, Yozgat Milletvekilleri Mehmet Çiçek, Abdülkadir Akgül, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Celal Ertürk, Adalet Komisyonu Başkanı Yavuz Karaaslan, Sivas Cumhuriyet, Tokat Gaziosmanpaşa, Nevşehir, Kayseri Erciyes ve Melikşah Üniversitesi Rektörleri, üniversitede görev yapan akademik personel, Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık ile kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri katıldılar.