22 Mart 2010 Pazartesi

Av tüfeğiyle öldürdü, zincirle traktöre bağlayıp 300 metre sürükledi, cesedini çukura attı

Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde av tüfeğiyle vurularak öldürüldüğü belirlenen bir kişinin cesedi, su çukurunda bulundu. Cinayet zanlısı Serhat E. gözaltına alındı.

Şüphelinin, “20 Mart’ta sigara içmek için evinin balkonuna çıktığında, evin önünde gezerken gördüğü Murat Şimşek’i av tüfeğiyle kovaladığı ve ateş ettiği, yaralanan bu kişiyi öldürdükten sonra cesedi traktörün arkasına zincirle bağlayıp yaklaşık 300 metre sürüklemek suretiyle su dolu çukura attığı” belirlendi.

Jandarma, Sarıkaya ilçesi Çokumeşme Köyü Kızılarkaç mevkisinde yağmur sularının biriktiği çukur içerisinde bir erkek cesedinin bulunduğu ihbarını aldı. Olay yerine giden jandarma ekipleri, yaptıkları incelemede cesedin, aynı ilçeye bağlı Bağlıca Köyü’nde ikamet eden Murat Şimşek’e ait olduğunu belirledi. Şimşek’in av tüfeği ile ateş edilerek öldürdüğü, daha sonra da sürüklenerek su dolu çukurun içerisine atıldığı tespit edildi.

Güvenlik güçleri, elde ettiği bilgiler doğrultusunda Çokumeşme Köyü’nden Serhat E.’yi gözaltına aldı. Şüphelinin, “20 Mart’ta sigara içmek için evinin balkonuna çıktığında, evin önünde gezerken gördüğü Murat Şimşek’i av tüfeğiyle kovaladığı ve ateş ettiği, yaralanan bu kişiyi öldürdükten sonra cesedi traktörün arkasına zincirle bağlayıp yaklaşık 300 metre sürüklemek suretiyle su dolu çukura attığı” belirlendi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

(Kaynak: zaman.com.tr)