18 Şubat 2010 Perşembe

Sorgun Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri sabun kullanmayınca akmayan musluk icad ettiler

Yozgat’ta meslekî eğitim veren kurumlar arasında Proje Tabanlı Beceri Yarışması düzenledi. Yarışmada, sabun kullanılmadan akmayan fotoselli musluk, katlandığında tablo, açıldığında masa olabilen “akıllı çerçeve” gibi icatlar ilgi çekti.

Yozgat Meslekî Eğitim Merkezi Salonu’ndaki yarışmanın belge töreninde konuşan Yozgat Valisi Amir Çiçek, yeni buluşların insan yaşamını her zaman kolaylaştırdığını söyledi. Vali Çiçek, hazırlanan projelerin hepsinin başarılı olduğunu, dereceye giren eserler kadar dereceye giremeyen eserlerin de dikkatle takip edilmesi gerektiğini belirtti.

Sorgun Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri tarafından icat edilen “Tem-Uz-El” isimli proje, Vali Çiçek ve diğer davetlilerin büyük ilgisini çekti. Proje fotoselli musluktan elini yıkamak isteyen kişiye sabun kullanma şartı getiriyor.

Diğer ilgi çeken proje ise “Akıllı Çerçeve” ismiyle Yozgat Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi tarafından hazırlandı. Proje, kullanım dışında duvarda asılı tablo, açıldığında ise masa şeklini alarak, kullanım eşyasının daha az yer kaplayıp, daha şık görüntü vermesini amaçlıyor.

Vali Çiçek, daha sonra başarılı bulunan eser sahiplerine belgelerini dağıttı.