6 Aralık 2009 Pazar

Boğazlıyan ve Yerköy’deki bazı gayrimenkuller, yerli-yabancı yatırımcılara tahsis edilecek

Kültür ve Turizm Bakanlığı, çeşitli yerlerde bulunan toplam 48 adet gayrimenkulü (taşınmazı), turizm amaçlı yatırım yapmak üzere yerli ve yabancı girişimcilere tahsis edecek. Söz konusu 48 taşınmaz arasında Yozgat Boğazlıyan Bahariye Termal Turizm Merkezi ile Yozgat Yerköy Güven / Kırşehir Çiçekdağı Bulamaçlı-Mahmutlu Termal Turizm Merkezi de yer alıyor. (Fotoğraf: kultur.gov.tr)


Taşınmazlar, Turizmi Teşvik Kanunu ve bu kanunun ilgili maddesine dayanılarak çıkartılan, “Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelik” hükümlerine uygun olarak, turizm amaçlı yatırım yapmak üzere yerli ve yabancı girişimcilere tahsis edilecek

Girişimciler, 4 Ocak 2009 tarihinde saat 16.30’a kadar istenilen bilgi ve belgeleri bakanlığa elden teslim edecekler.

Süresi içinde, kamu taşınmazının tahsisi talebinde bulunan yerli ve yabancı girişimciler, söz konusu yatırım için belirlenen toplam yatırım maliyetinin yüzde 5’i oranında kesin ve süresiz teminat mektubu verecekler. Girişimciler birden fazla parsel için müracaat edebilecekler.

Taleplerin değerlendirilebilmesi için ilân edilen parsellere dair ayrıntılı açıklama ve bilgiyi içeren şartname, 16 Aralık 2009 tarihinden itibaren, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda bulunan Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü’nden (DÖSİMM) bedeli ödenerek temin edilebilecek.