26 Kasım 2009 Perşembe

Yozgat’ta memurlar, MHP ve CHP’nin destek verdiği protesto eylemine ilgi göstermediler

Türkiye Kamu Sen’in ve KESK’in çağrısıyla 5 memur konfederasyonu tarafından Türkiye genelinde uygulanan “uyarı grevi”ne Yozgat’ta katılım çok düşük oranda kaldı. Kamu-Sen’in eylemine MHP Yozgat İl Başkanı Ergin Çınarer ve CHP İl Başkanı Ali Keven de destek vermişlerdi.

Kanunî değişiklikler yapılarak memurlara grev hakkı verilmesini isteyen memur sendikaları, bu taleplerini etkili hâle getirmek amacıyla, dün Türkiye genelinde 1 günlük iş bırakma eylemi yaptılar.

Yozgat’ta memurlar, MHP ve CHP’nin destek verdiği protesto eylemine ilgi göstermediler. Yozgat’ın mahallî gazetelerinden “Merhaba Yozgat”, mitinge katılımın düşüklüğünü “İşe de gitmediler, eyleme de” başlığıyla değerlendirdi.

Eğitim-Sen için sayı var, Kamu-Sen için yok

Türkiye Kamu-Sen’e üye memurlarla KESK’e bağlı Eğitim-Sen’e bağlı memurlar, Yozgat Cumhuriyet Meydanı’nda ayrı ayrı protesto mitingi düzenlediler. Kamu-Sen üyesi memurların mitingi sona erdikten sonra, Eğitim-Sen üyesi memurlar alana girerek miting yaptılar.

Haber Ajansları ve mahallî basın, Eğitim-Sen’in mitingine 50 ile 75 kişi arasında bir katılım olduğunu yazdı. Kamu-Sen’in eylemine kaç kişinin katıldığı ise kaydedilmedi.

(Fotoğraf: merhabayozgat.com)