29 Kasım 2009 Pazar

Yenifakılı’da 500 aileye bayram harçlığı dağıtıldı

Yozgat’ın Yenifakılı ilçesinde de, Yozgat Valiliği’ne bağlı olarak faaliyette bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, ilçede yardıma muhtaç 500 aileye bayramda ihtiyaçlarını karşılamaları amacıyla 80’er lira maddî yardımda bulundu.


Kaymakam Yüksel: Muhtaçları unutmayalım

Yenifakılı ilçesi Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, Kurban Bayramı münasebetiyle yayınladığı mesajında, bayramlarda ihtiyaç sahiplerinin ve kimsesizlerin unutulmaması çağrısında bulundu. Kaymakam Yüksel, mesajında şunları kaydetti:

Dini bayramlarımız; bağışlama, hoşgörü, merhamet ve şefkati bölüşerek, insanlar arasında sevgi, saygı, hoşgörü ve yardımlaşma duygularının pekiştiği, geleceğe dönük iyimserliklerin canlandığı, dargınlık ve kırgınlıkların bir kenara bırakılarak unutulduğu özel günlerdir. Bayram günleri kırılan kalplerin onarılması için bir fırsattır. Bizler de bu fırsatları değerlendirerek hasta yatağında ziyaretçi bekleyen insanlarımızı hatırlayalım; öksüz ve yetimlerin, kimsesiz ve ihtiyaç sahiplerinin, gazi ve şehit yakınlarının yüzlerinin gülmesine ve ümitlerinin yeşermesine vesile olalım.

Dünyada yaşanan gelişmelerin gerisinde kalmadan değerlerimizi de kucaklayarak yaşayacağımız Kurban Bayramının sağlık, mutluluk ve huzur içinde geçmesini temenni eder, vatanı uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle anarak, tüm Yenifakılılı hemşehrilerimizin mübarek Kurban Bayramı’nı tebrik eder, saygılar sunarım.

(Yozgat Muhabir)