27 Kasım 2009 Cuma

Bayram, birlik ve beraberliğimize vesile olsun; bütün muhtaçlara yardım elimizi uzatalım

Yozgat Valisi Amir Çiçek, bayramların, muhtaçlara yardım eli uzatılan, insanları ortak duygularda buluşturan özel günler olduğunu hatırlatarak, Kurban Bayramı’nın birlik ve beraberliğe vesile olması; muhtaçlara, kimsesizlere, gönlü kırık olanlara yardım elinin uzatılması temennisinde bulundu.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer de, bayramların yüce Allah’ın rahmetinin, bereketinin ve affının bütün inananları kuşattığı güzel günler olduğuna işaret ederek, ‘yakınlarımızı, yaşlı ve düşkünlerimizi ziyaret ederek onların gönüllerini alalım, kardeşlik bağlarımızı kuvvetlendirelim’ çağrısı yaptı.

Yozgat Valisi Amir Çiçek ve Belediye Başkanı Yusuf Başer, Kurban Bayramı dolayısıyla birer kutlama mesajı yayınladılar.

Vali Çiçek’in bayram mesajı şöyle:

Birlik ve beraberliğimizle bütün dünyaya örnek olalım

Sevgili Yozgatlılar,
Değerli Mesai Arkadaşlarım,

Muhtaç olana yardım elinin uzatıldığı, güzelliklerin ve iyiliklerin yoğun olarak yaşandığı, bir Kurban Bayramını daha hep birlikte karşılamanın mutluluğu içindeyiz.

Birlik, dayanışma ve kardeşlik duygularını pekiştiren, insanları sıkıntı ve kaygılardan uzaklaştırarak ortak duygularda buluşturan bayramlar, mutluluk ve coşku kaynağıdır.

Ailemiz, dost ve akrabalarımız ile birlikte kutladığımız bu bayramda, kimsesizlere, yardıma ihtiyacı olanlara ve kırık gönüllere yalnız olmadıklarını tüm dünyaya örnek olacak şekilde göstermeli ve bu günün manevî ortamını onlarla paylaşmalıyız.

Bu müstesna günün birlik ve beraberliğe vesile olması temennisiyle, tüm Yozgatlıların ve mesai arkadaşlarımın Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutlar, bayramın ülkemize ve bütün insanlığa barış ve mutluluk getirmesini diler, sevgi ve saygılar sunarım.

Başer: Yaşlıları ve düşkünleri unutmayalım

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer de, yayınladığı kutlama mesajında şunları kaydetti:

Bayramlar Yüce Allah’ın rahmetinin, bereketinin ve affının tüm inananları kuşattığı güzel günlerdir.

İnsanımızı aynı amaç için buluşturup günlük kaygı ve sıkıntılardan uzaklaştıran, ümitleri ve sevgiyi yeşerten; birlik ve dirliğimize hizmet eden bu özel günler boyunca milletimiz, sosyal yardımlaşma ve dayanışma geleneğini tüm yurdumuzda olduğu gibi Yozgatımızda da en güzel örnekleri ile sergilenmiştir.


Bayramlar, dostluk, kardeşlik ve sosyal dayanışmanın en yoğun olarak yaşandığı özel ve önemli günlerdir.

Kurban Bayramı vesilesiyle, özellikle fakirlikten bayram kutlayamayacak durumda olan insanımızı, uzun süredir göremediğimiz akrabalarımızı, eş ve dostlarımızı, yaşlı ve düşkünlerimizi ziyaret ederek onların gönüllerini almalı, çevremizdekilerle hediyeleşerek kardeşlik bağlarımızı kuvvetlendirmeyi unutmamalıyız.

Bu vesile ile Kurban Bayramınızı en kalbî dileklerimle kutlar, ülkemiz için birlik, milletimiz için kardeşlik, tüm insanlık için barış ve huzur getirmesini temenni eder, sağlık ve mutluluklar dilerim.