9 Kasım 2009 Pazartesi

Başer: Seyir Terası Projesi ihale aşamasına geldi

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Nohutlu Tepesi’ne yapmayı planladıkları “Seyir Terası”nın ihalesinin 2010’da yapılacağını, Büyük Cami ve çevresi için hazırlanan projenin de Anıtlar Kurulu tarafından onaylandığını bildirdi.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, İhlas Haber Ajansı’nın Yozgat Bürosu’nu ziyaret ederek, 2009 yılında yaptıkları belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Seyir Terası 2010’da ihale edilecek

Başkan Başer, geçen Haziran ayında açıklandığında Yozgat kamuoyunda heyecanla karşılanan ancak daha sonra gündemden düşen “Seyir Terası Projesi” hakkında da bilgi verdi. Başer, Nohutlu Tepesi’ne kurulacak olan “Seyir Terası”nın 2010 yılında ihalesinin yapılarak inşasına başlanacağını; Büyük Cami ve çevresi için hazırlanan projenin de Anıtlar Kurulu tarafından onaylandığını ve yakında ihale edileceğini bildirdi.

Bizden önce mahallelerde kanalizasyon şebekesi yoktu

Yozgat Belediyesi’ni devraldıklarında, eski mahallelerin neredeyse hiçbirinde kanalizasyon şebekesinin bulunmadığını hatırlatan Başer, her yıl 3,5-4 kilometreye yakın kanalizasyon şebekesi döşediklerini kaydetti. Başer, Agâh Efendi ve Taşocağı Mahallelerinin kanalizasyonunu yenilediklerini, TOKİ Konutları’nın kanalizasyonunu bağladıklarını söyledi. Başer, 2010’da, yeni yapılan TOKİ Konutları ile üniversite kampus alanının ve bin kişilik öğrenci yurdunun kanalizasyonlarını ihale edeceklerini bildirdi. Başer ayrıca 3,5 kilometre yağmur suyu toplama şebekesi yaptıklarını kaydetti.

Asfaltlama çalışmalarımız devam ediyor

Geçen yıl kurulan asfalt tesisiyle birlikte asfaltlama konusunda büyük bir mesafe kat ettiklerini ifade eden Başkan Başer, şu açıklamada bulundu:

“Daha önce yollarımızın tamamına parke taşı döşenmişti. Asfalt tesisinin kurulmasıyla birlikte, geçen yıl 30 kilometre yol yaptık. Bu yıl da yine çalışmalarımız sürüyor. Büyük caddelerimizden Hastane ve Polis Okulu Caddeleri ile birçok ara sokakları asfaltladık. Asfalt tesisimizde küçük bir arıza meydana geldi. Arıza giderilip havalar da bu şekilde güzel geçerse yine birkaç caddemizi daha asfaltlayacağız.”

21 Mahelleye 21 Park projesini tamamladık

Başer, “21 Mahalleye 21 Park” projesinin tamamlandığını da hatırlatarak, “Şimdi ikinci parkları yapmak için çalışıyoruz” dedi.