16 Ekim 2009 Cuma

Yozgat Millî Eğitim Müdürlüğü, belediyenin tahsis ettiği 2 otobüsü gezici anaokuluna dönüştürdü

Yozgat Milli Eğitim Müdürlüğü, köylerde yaşayan 4-6 yaş grubu çocuklara okul öncesi eğitim hizmeti vermek için 2 adet gezici ana okulu yaptı.

Yozgat Belediyesi tarafından hibe edilen otobüsleri anaokuluna çeviren Milli Eğitim Müdürlüğü, köylerde evleri tek tek dolaşarak 4-6 yaş grubu çocukları anaokuluna kaydediyor. 5 ayrı güzergâhta çalışacak olan 2 seyyar anaokulu 100 öğrenciye hizmet verecek.

Gamsız, eğitim için köy yollarında

Oluşturdukları ekiple birlikte köylerde ev ev dolaşarak anaokulu çağına gelmiş çocukların kaydını yapan Yozgat Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, okul öncesi eğitimde okullaşma oranını geçen yıl yüzde 25 seviyesinden yüzde 60 seviyesine çıkardıklarını söyledi. Bu yılki hedeflerinin okullaşma oranını yüzde 100 seviyesine yükseltmek olduğunu kaydeden Gamsız, şu açıklamada bulundu:

“Bunun için okul bulunmayan köylere hizmet vermek amacıyla belediye tarafından müdürlüğümüze devredilen 2 adet otobüsü anaokulu olarak düzenledik. Bu 2 mobil anaokulumuz, 5 güzergâhta 100 öğrenciye hitap edecek. Gezici anaokullarımız, öğrencilerimizi köylerden tek tek toplayarak taşıma merkezine getirecek. Orada tüm öğrencilerimizin eğitimi tamamlandıktan sonra tekrar şehre dönerken öğrencilerimizi evlerine bırakacak. Böylece anaokulu çağına gelmiş öğrencilerimiz, okul öncesi eğitimden mahrum kalmamış olacak.”

Seyyar Anaokulu’nda gerekli her malzeme var

Seyyar anaokullarında, normal sınıflarda olan bütün imkânların mevcut olduğunu belirten Gamsız, “Mobil anaokulunda bilgisayar, projektör, lavabo, tuvalet, gerekli malzeme bulunmaktadır. Ayrıca mobil anaokuluna kayıtlı olan tüm öğrencilerimizin her türlü masrafı yine devlet tarafından karşılanacaktır. Mobil anaokullarımız günlük 25 öğrenciye hizmet verecek şekilde hazırlanmıştır” dedi.

Son çalışmayı Bozlar Köyü’nde yaptıklarını ifade eden Gamsız, “Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’ne göre köyde yaşayan öğrencilerimizi tespit ediyoruz. Görevlilerimiz, yapılan tespitler doğrultusunda evlere gidip öğrencilerin anne babaları ile görüşerek okula kaydını yaptırıyor. Bu köyümüzde 9 öğrencimizi tespit ettik ve hepsinin kaydını yaptık” dedi.

Çocuklarını anaokuluna yazdıran veliler, köylerinde anaokulu olmadığı için, başlatılan bu uygulamadan çok memnun olduklarını ifade ediyorlar.