30 Eylül 2009 Çarşamba

2011'de Kalkınma Ajansı’nın Başkanı Vali Çiçek

Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, yönetim kurulu başkanlarının her yıl değişeceğini belirterek, başkanlığın gelecek yıl Sivas Valisi Ali Kolat’a, daha sonra da Yozgat Valisi Amir Çiçek’e verileceğini söyledi.

Kayseri, Sivas ve Yozgat’ı kapsayan “Düzey 2 TR72 Bölgesi Kalkınma Ajansı”nın yönetim kurulu toplantısı, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapıldı.

Katılımcılar, toplantıdan önce Sivas Valisi Ali Kolat ile Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’ü makamında ziyaret ettiler.

Daha sonra gerçekleştirilen toplantıya Sivas Valisi Ali Kolat’ın yanı sıra Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Yozgat Valisi Amir Çiçek, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Sivas İl Genel Meclis Başkanı Sedat Özata, Kayseri İl Genel Meclis Başkanı Sadettin Aydın, Yozgat İl Genel Meclis Başkanı Üzeyir Arslan, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım ile Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık katıldı.

Sivas Valisi Ali Kolat, ajansın amacının kamu kesimi, özel kesim ve sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğini geliştirmek, kaynakların yerinde kullanımını sağlamak ve yerel potansiyeli harekete geçirmek olduğunu dile getirdi.

Ulusal kalkınma planı ve programlarda öngörülen ilke ve politikalarla uyumlu olarak bölgesel gelişmeyi hızlandırmanın ajansın hedefleri arasında yer aldığını belirten Vali Kolat, “Sürdürülebilirliği sağlamak, bölgeler arası ve bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak da amaçlarımız arasındadır” dedi.

Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Kayseri Valisi Mevlüt Bilici ise, konuşmasında, birbiri ile birçok ortak özelliğe sahip 3 ilin bir araya getirildiğine işaret etti. Ajansın yönetim kurulu başkanlarının her yıl değişeceğini belirten Bilici, bu yıl toplantılara Kayseri’nin başkanlık ettiğini, başkanlığın gelecek yıl Sivas Valisi Ali Kolat’a, daha sonra ise Yozgat Valisi Amir Çiçek’e verileceğini söyledi.

İllerin gelişmesi ve birbirleri ile olan yardımlaşmalarının şehirleşme açısından önemli olacağını vurgulayan Bilici, toplantının gerçekleşmesinde emeği geçenlere de teşekkür etti.