28 Eylül 2009 Pazartesi

Özelleştirilmek üzere satışa çıkarılan
Sorgun Şeker Fabrikası’nın sezon açılışı yapıldı

Sorgun Şeker Fabrikası’nın 2009-2010 yılı 12. pancar alım kampanyası, düzenlenen törenle başladı. Sorgun Şeker Fabrikası, Türkşeker A.Ş.’ye ait diğer 5 fabrikayla birlikte, 12 Eylül 2009 tarihinden itibaren varlık satışı yöntemiyle özelleştirilmek üzere satışa çıkarılmıştı. İhalede son teklifi verme tarihi 19 Kasım 2009.

Sorgun Şeker Fabrikası’nın 78 gün devam edecek olan sezon açılışı, düzenlenen törenle yapıldı. Törene Yozgat Valisi Amir Çiçek, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Engin Ünalan, İl Emniyet Müdürü Ekrem Nalcı, Sorgun Kaymakamı Ertuğrul Kılıç, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, bazı kurum ve kuruluşların temsilcileri ile fabrika çalışanları katıldı.

Fabrika Müdürü Ali Berber, törende yaptığı konuşmada, fabrika veriminin 2008 yılında dekarda 4.418 ton olduğunu ve bir önceki yıla göre yüzde 26 oranında verim artışı gerçekleştirildiğini söyledi.

Tören Yozgat Şeker-İş Sendikası Başkanı Ömer Macit ve Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek’in konuşmaları ile devam etti.

Vali Çiçek de, yaptığı konuşmada, Sorgun Şeker Fabrikası’nın kurulduğu günden bu yana hem yöreye, hem Yozgat’a, hem de ülke ekonomisine büyük katkıları olduğunu belirtti. Yozgat’ta gelişimin öncelikle tarım ve tarıma dayalı sanayi ile, daha sonra da diğer sanayi kolları ile olacağını ifade eden Çiçek, “Şeker pancarı elbette ihtiyaçtır ve üretilecektir; ama bizler bununla yetinmeyip çiftçilerimizin gelirini ve refah seviyesini yükseltmek için alternatif ürünler için de kampanyalar yapıyoruz” dedi.

Törenin ardından, fabrikaya pancar getiren ilk 5 çiftçiye ödülleri verildikten sonra, açılış kurdelesi kesildi.

Sorgun Şeker Fabrikası özelleştirilecek

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş’ye (Türkşeker A.Ş.) ait söz konusu 6 şeker fabrikasını Portföy C grubu olarak bir bütün hâlinde, varlık satışı yöntemiyle özelleştirilmek üzere ihaleye çıkaracak. İhalede son teklifi verme tarihi 19 Kasım 2009 olacak.

Dişli Köyü’nün sulama kanalları iyileştirilecek

Vali Çiçek, Şeker Fabrikası sezon açılış töreninden sonra, bazı incelemelerde bulunmak üzere Sorgun İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Sorgun Devlet Hastanesi’ni ziyaret etti.

Sorgun ilçesine bağlı Dişli Köyü’ne de ziyarette bulunan Çiçek, burada bir süre vatandaşlarla sohbet ettikten sonra, köy arazisinde bulunan ve tamirat gerektiren sulama kanallarını inceledi. Kanalların durumu hakkında köy muhtarı ile İl Özel İdaresi Plan Proje ve Yatırım İnşaat Müdürü Tuygun Savacı’dan bilgi alan Çiçek, kanalların iyileştirilmesi için talimat verdi.