26 Eylül 2009 Cumartesi

Kırşehir’de havaya ateş edip 4 yaşındaki çocuğun ölümüne sebep olan zanlı Yerköy’de yakalandı

Kırşehir’in Çiçekdağı ilçesinde, davetlilerden birisinin düğünde havaya ateş etmesi sonucu yaralanan 4 yaşındaki çocuk, hastaneye kaldırılırken yolda öldü, 2 kişi de yaralandı. Olaydan sonra kaçan zanlı, Yozgat’ın Yerköy ilçesinde yakalandı.

İddiaya göre; Kırşehir’in Çiçekdağı ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi’nde, aile çay bahçesinde düzenlenen Hasan Kirlioğlu’nun düğün törenine davetli olarak Ankara’dan geldiği bildirilen A.D., belindeki tabancayla havaya ateş etti. A.D, daha sonra boşalan şarjörü değiştirdikten sonra silah, namlusu yere doğruyken birkaç kez daha patladı.

Bu esnada seken kurşunlar, konuklardan 4 yaşındaki Metehan Durmaz’ın göğsüne, İdris Arslan’ın omzuna ve 12 yaşındaki Damla Özçelik’in bacağına isabet etti.

Yaralılar, Yozgat’ın Yerköy ilçesindeki Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Durumu ağır olan 4 yaşındaki Metehan Durmaz, ambulansla Kırşehir Devlet Hastanesi’ne götürülürken yolda hayatını kaybetti. Durmaz’ın cenazesi Yerköy Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Çocuğun annesi Necla Durmaz ve diğer yakınları, ölüm haberi üzerine fenalık geçirdiler. Cenaze, daha sonra Çiçekdağı ilçesine, oradan da otopsi yapılmak üzere Ankara Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Diğer yaralılar Özçelik ve Arslan ise tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Olaydan sonra otomobiliyle kaçtığı ileri sürülen zanlı A.D, polisin takibi sonucunda Yozgat’ın Yerköy ilçesinde yakalandı. A.D, Yerköy’deki sorgusunun ardından Çiçekdağı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Ruhsatsız olduğu belirtilen çay bahçesinin ise mühürlenmesi için işlem başlatıldı.