25 Eylül 2009 Cuma

Kadışehri şehirler arası terminali hizmete açıldı

Yozgat’ın Kadışehri ilçesi şehirler arası terminal binası, bu gün düzenlenen bir törenle açıldı. Kadışehri’de ayrıca, 60 öğrencinin eğitim göreceği Ana Okulu ile Vasfibey Mahallesi Çalılı Tepe Mevkii’nde Kadışehri Belediyesi’ne ait Sosyal Tesisler ve Halı Saha’nın da açılışı yapılarak hizmete sunuldu.

Kadışehri Belediye Başkanı Davut Karadavut, 200 bin Liraya malolduğunu belirttiği terminalin hizmete girmesiyle ilçeleri ile birlikte bölgenin önemli bir ihtiyacının karşılandığını söyledi. Yozgat Valisi Amir Çiçek de, açılışı yapılan tesislerin ilçenin gelişimine büyük katkılar sağlayacağını ifade etti.

Açılış törenlerine, AK Parti Grup Başkanvekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Kadışehri Kaymakamı İsmail Şanlı, AK Parti İl Başkanı Yusuf Başer, İl Genel Meclisi Başkanı Üzeyir Arslan, kamu kurum ve kuruşlarının yöneticileri, bazı ilçe ve belde belediye başkanları, İl Genel Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Saraykent’te 5 engelliye tekerlekli sandalye

Açılış törenlerinden sonra vatandaşlarla sohbet eden Vali Çiçek, daha sonra Saraykent ilçesinde düzenlenen Halk Günü’ne katıldı. Çiçek burada, kısa adı UMUT-ET olan “Umut Engel Tanımaz” Projesi kapsamında, engelli 5 kişiye tekerlekli sandalye hediye etti.

Burada yaptığı konuşmada, devlet kurumlarının kapısının her zaman herkese sonuna kadar açık olduğunu dile getiren Vali Çiçek, vatandaşların bürokratik işlemler sırasında karşılaştıkları zorlukların ve zaman kayıplarının önlenmesi amacıyla bir dizi düzenleme yapıldığını ifade etti.