14 Ağustos 2009 Cuma

Sorgun’da kalkınma zirvesi

Kısa adı ORAKAB olan ve yılda 4 kere toplanan Orta Anadolu Kalkınma Birliği’nin Ağustos ayı toplantısı, Yozgat’ın Sorgun ilçesinde yapıldı.

600-700 bin Liraya mal olacağı hesaplanan “Sarıhacılı Park Projesi”, Yozgat-Ankara karayolu çıkışının 4. kilometresinde 5 dönümlük bir alanda hayata geçirilecek. Projenin gerçekleştirilmesi için geçen yıl Yozgat’a 150 bin Lira aktaran ORAKAB, bu yıl 300 bin Lira daha katkıda bulunacak. Maliyetin geri kalan kısmını ise Yozgat İl Özel İdare Müdürlüğü karşılayacak.

“2023 Gelişim Vizyonu” çerçevesinde, Yozgat’taki tarihî ve kültürel değerlerin tanıtılması için yapılan çalışmalar da devam ediyor. Hazırlanan projelerin, Yozgat’ın ve Yozgat’ta üretilen ürünlerin tanıtımına katkı sağlayacağı belirtiliyor.

Kısa adı ORAKAB olan ve yılda 4 kere toplanan Orta Anadolu Kalkınma Birliği’nin Ağustos ayı toplantısı, Yozgat’ın Sorgun ilçesinde yapıldı.

İl Genel Meclisi Başkan Vekili Halil Türkmen’in başkanlığında Sorgun Belediyesi Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya Sivas Vali Yardımcısı İsmail Koşum, Kayseri Vali Yardımcısı Fahri Oluk, Sorgun Kaymakamı Ertuğrul Kılıç, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek ve İl Genel Meclisi üyeleri katıldı.

Toplantının gündem maddelerine geçilmeden önce, ORAKAB’ın çalışmaları hakkında bilgi veren Kayseri Vali Yardımcısı Fahri Oluk, bu toplantıları yılda 4 kere yaptıklarını belirterek, Ağustos ayı toplantısını Sorgun’da yapmayı kararlaştırdıklarını söyledi.

ORAKAB’ın Türkiye’de en iyi çalışan birliklerinden birisi olduğunu belirten Oluk, şu açıklamada bulundu:

“Sanayi Bakanlığımızın AB fonlarından 43 ile hibe programı kapsamında yapmış olduğu bir çalışma vardı. Bu çalışma çerçevesinde bizim birliğimize ait 6.3 milyon Avroluk proje de kabul edildi. Önümüzdeki yıl bu projeyi uygulamamız durumunda ORAKAB, 15 milyon liralık bir binaya ve bu binanın getireceği bir gelire sahip olacak.”

ORAKAB bünyesinde şu ana kadar Yozgat, Sivas ve Kayseri’de bazı projeler hazırlandığını ifade eden Oluk, 600-700 bin Liraya malolacağı hesaplanan “Sarıhacılı Park Projesi”nin, Yozgat-Ankara karayolu çıkışının 4. kilometresinde 5 dönümlük bir alanda hayata geçirileceğini hatırlattı. Projenin gerçekleştirilmesi için geçen yıl ORAKAB’dan Yozgat’a 150 bin Lira aktarıldığını belirten Oluk, bu yıl 300 bin Lira daha katkıda bulunulacağını, geri kalan kısmını ise Yozgat İl Özel İdare Müdürlüğü’nün karşılayacağını bildirdi.

Daha sonra söz alan Yozgat İl Genel Meclisi Başkanvekili Halil Türkmen de, “2023 Gelişim Vizyonu” çerçevesinde Yozgat’taki tarihî ve kültürel değerlerinin tanıtılması için çalışmaların devam ettiğini kaydetti. Türkmen, hazırlanan projelerin Yozgat’ın ve Yozgat’ta üretilen ürünlerin tanıtımına katkı sağlayacağını söyledi.

Konuşmaların ardından gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.