24 Ağustos 2009 Pazartesi

Kanyon tesisi ödeneksizlikten tamamlanamıyor

Yozgat’ın Aydıncık ilçesindeki Kazankaya Kanyonu’nda Kazankaya belediyesi tarafından yapılmaya başlanan 12 yataklı konaklama tesisi, ödeneksizlik sebebiyle tamamlanamıyor. Kazankaya Belediye Başkanı Celâl Kılıç, Yozgat Valiliği’nden destek beklediklerini söyledi.

Kazankaya Belediye Başkanı Celal Kılıç, Kazankaya Kanyonu’nun turizme kazandırılması için birçok çalışma yapıldığını belirterek, “Kanyona gelen turistlerin en büyük sıkıntısı konaklamaydı. Bu sebeple belediye olarak, İl Özel İdaresi’nin destekleriyle kanyon girişine 12 yataklı, lokantası olan ve 24 saat hizmet verebilecek bir tesisin temelini attık. Ancak belediye olarak yeterli ödeneğimiz olmadığı için bir türlü tamamlayamıyoruz. Kendi personelimizle inşaat işlerini sürdürüyoruz, ancak yeterli gelmiyor” diye konuştu.

Konaklama tesisinin % 60’ının tamamlandığını belirten Başkan Kılıç, Kazankaya Kanyonu’na gelen turist sayısının her geçen gün arttığını belirterek, tesisin bir an önce açılması gerektiğini söyledi. Belediye olarak yeterli ödenek bulamadıklarını dile getiren Kılıç, Yozgat Valiliği’nden ve Kültür Bakanlığı’ndan destek beklediklerini dile getirdi.