20 Temmuz 2009 Pazartesi

Yozgat’ta konut yapımı hızla devam ediyor

Yozgat’ta daha önce yapılan 720 konutun ardından Atatürk Yolu üzerinde yapımına başlanan 23 bloktan oluşan 666 konut ve 32 derslikli 1 lise, 1 adet cami ve 1 adet de ticaret merkezinin inşaatı hızla devam ediyor.


666 dairelik toplu konut inşaatı hakkında bilgi veren İnşaat Proje Müdürü Ramiz Açba, konutların 130, 120 ve 85 metrekare olmak üzere 3 grup halinde yapıldığını söyledi. Açba, şunları söyledi:

Teslim tarihi 22 Ekim 2010

“2 Nisan tarihi itibariyle başlayan inşaatlarımız 600 günlük bir süre içerisinde tamamlanacak. Bugün itibariyle üçte birini bitirdik. 28 Eylül itibariyle 666 dairenin ve diğer sosyal tesislerin kaba inşaatını ve yüzde 70’inin de ince inşaatını tamamlayacağız. Bu yıl inşaat sezonu bittiğinde ise çevre düzenlemesine başlayıp, çevre düzenlemesini tamamlayacağız. 2010 yılının inşaat sezonu başladığında da inşaatımızın kalan yüzde 30’luk kısmını tamamlayacağız. Bizim inşaatı 22 Ekim 2010 tarihinde teslim etmemiz gerekiyor. Ancak biz daha önce tamamlayıp, TOKİ’ye geçici kabul için dilekçe vereceğiz.”

Isı kaybı en aza indirildi

TOKİ Konutları’nda birinci sınıf malzeme kullanıldığını belirten Açba, Yozgat’ın iklim şartları göz önüne alınarak 4. derece ısı bölgesinde kullanılan yapı ve yalıtım malzemeleri kullanıldığını söyledi.

Açba, Yozgat’taki TOKİ konutlarında “mantolama” diye tabir edilen ısı yalıtım sistemi kullanıldığını, kalınlığı 9 santimetre olan bu malzeme sayesinde binaların ısı kaybının en aza indirildiğini vurguladı. Açba, konutlarda doğalgaz kullanıldığını kaydetti.

(Kaynak: yurthaber.com)