19 Temmuz 2009 Pazar

İşsiz gençlere hem eğitim hem harçlık

Türkiye İş Kurumu'nun (İş-Kur) yürüttüğü 'Genç İstihdamın Desteklenmesi' projesi kapsamında, işsiz gençlere meslekî eğitim verilecek.

Gençlerin iş sahibi olmasını hedefleyen projeye Avrupa Birliği 21 milyon Euro hibe verdi.

Aralarında Yozgat'ın da bulunduğu 43 ilde yürütülecek proje kapsamında kursiyerler günlük 8 Euro harçlık alacak. Projeye müracaatlar 14 Eylül 2009'da sona eriyor. Projeye başvuracakların 18-29 yaş aralığında ve İşkur'a kayıtlı olması gerekiyor.

Türkiye İş Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Özkan, Cihan Haber Ajansı'na proje hakkında bilgi verdi.

Her 4 gençten birinin işsiz olduğunu belirten Özkan, gençlerin iş gücüne katılmasını sağlamak için Çalışma Bakanlığı ve İşkur olarak birçok faaliyet yürüttüklerinin altını çizdi. AB fonlarıyla desteklenecek yeni bir projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Özkan, 43 ilde yürütülecek projeye 23 milyon Euroluk kaynak ayrıldığını aktardı.

Şu anda Aktif İstihdam Tedbirleri Projesi kapsamında 16 milyon Euroluk hibe programının devam ettiğini belirten Özkan, burada 12 bin gencin eğitimlerden yararlandığını vurguladı. Şu anki kaynağın 21 milyon Euro olduğunu ifade eden Özkan, 15 binden fazla gencin bu projeyle meslekî eğitimden geçeceğini aktardı. Özkan, "Bu eğitime giren gençler belli ücret alacaklar. Uygulanan projelerde kursiyerlere günlük 8 Euro ödeme yapılıyor. Yeni projede de bu civarlarda bir ödeme olacak" dedi.

(Cihan Haber Ajansı)