23 Temmuz 2009 Perşembe

Çorum Tek Yıldız gazetesi:
“5 yıldızlı hastane varken Yozgat’a gidiyorlar”

Çorum’da yayınlanan “Tek Yıldız” gazetesi, Yozgat’taki bir özel hastanenin, özel seferler düzenleyerek Sungurlu ilçesinden Yozgat’a hasta taşıdığını iddia etti.

“Tek Yıldız” gazetesinin “5 yıldızlı hastane varken Yozgat’a gidiyorlar” başlığıyla yayınladığı 23 Temmuz tarihli haberde, Yozgat’taki hastanenin ‘ilk seferini dün yaptığı’ belirtildi.

Habere göre, Sungurlu’dan Yozgat’a hasta taşıyan özel hastanenin bir aracı dolunca, bir araç daha kaldırıldı.

Tek Yıldız gazetesi, Sungurlu’da 5 yıldızlı otel konforunda inşa edilen modern bir hastane varken, bu kadar hastanın teknoloji olarak daha geride olan bir hastaneye gitmelerinin ‘çeşitli tartışmalara neden olduğunu’ yazdı.

Habere göre, Sungurlu halkı, hastaların 150 yataklı Sungurlu Devlet Hastanesi yerine Yozgat’taki 55 yataklı bir hastaneye gitmesini, Sungurlu Devlet Hastanesi’nde 15, Yozgat’taki hastanede ise 30 uzman doktorun olmasına bağlıyor.

Haberde, Sungurlu Devlet Hastanesi’nde hasta sayısının azalması sebebiyle, doktorları, döner sermaye gelirlerinin azalması korkusu sardığı ileri sürülerek şu ifadeye yer verildi:

“Vatandaşlar, zaten az olan uzman doktorların, döner sermaye gelirlerinin azalması nedeniyle tayin istemelerinden endişe ediyor.”

Haberde, Sungurlu’dan Yozgat’a hasta taşıdığı iddia edilen özel hastanenin adı verilmedi.

(YM)