29 Temmuz 2009 Çarşamba

Yusuf Başer, dünkü gafını düzeltti

AK Parti Yozgat İl Başkanı Yusuf Başer, dün İl Genel Meclisi üyeleriyle yaptığı istişare toplantısında söylediği “Bürokrat da kendine çeki düzen verecektir, memur da çekidüzen verecektir” şeklindeki sözünün yanlış anlaşıldığını ileri sürdü.

AK Parti Yozgat İl Başkanı Yusuf Başer, partisinin yeni il yönetimini belirlemek amacıyla başladığı istişare toplantılarını bu gün de sürdürdü.

Başer’in bu gün kendisiyle aynı ad ve soyadı taşıyan Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer ve Belediye Meclisi üyeleriyle yaptığı toplantıya, Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek de katıldı.

İl Başkanı Başer, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, dün İl Genel Meclisi üyeleriyle bir araya geldiğinde sarfettiği ve tepkilere sebep olan sözlerine de açıklık getirdi.

“Bürokrat da kendine çeki düzen verecektir, memur da çekidüzen verecektir” şeklindeki cümlesinin yanlış anlaşıldığını ileri süren Başer, dünkü sözlerini şu açıklamayla düzeltti:

Görev ve yetkimin dışına çıkmayacağım

“AK Parti İl Başkanı olarak bizim sınırlarımız belli, yetkilerimiz belli. Hiç kimsenin görev sınırlarına müdahale kastımız olamaz. Hiç kimseyi de bizim görev ve sınırlarımız içerisine müdahale ettirmeyiz. Burada yanlış anlaşılma olmuş. Biz, valinin işine karışacak değiliz, belediye başkanının görevine karışacak değiliz, milletvekilimizin işine karışacak değiliz. Herkes görevinin bilinciyle hareket etmek zorunda. Ben, il başkanının görevi neyse ona göre hareket etmek zorundayım.”

Dün ne demişti?

Aynı zamanda Yozgat Barosu Başkanlığını da yürüten AK Parti Yozgat İl Başkanı Yusuf Başer, İl Genel Meclisi’nin AK Partili üyeleriyle Kent Park tesislerinde düzenlediği istişare toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, şöyle konuşmuştu:

Erdoğan ve arkadaşları olarak anılırsak her şeyi yapabiliriz

“Problemlerin tespitinden sonra oluşturacağımız yönetimle birlikte bu problemlerin halli noktasında il ve ilçelerde bulunan parti yöneticilerimizle, İl Genel Meclisi üyeleri ve milletvekillerimizle birlikte çözüm üreteceğiz. AK Parti üyeleri olarak uyum içerisinde çalıştığımız sürece, Yozgat’ın problemlerini çözeceğimiz inancındayım. Dolayısıyla bizim amacımız AK Parti’nin ilkelerine ve vizyonuna yaraşır şekilde, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın arkadaşları olarak, üzerimize düşen görev ne ise, ‘sen-ben’ demeden, ‘o-bu’ demeden, ‘falan-falan’ demeden, Tayyip Erdoğan ve arkadaşları olarak anıldığımız sürece yapamayacağımız hiçbir şey olmadığını düşünüyorum. Bürokrat da kendine çeki düzen verecektir, memur da çekidüzen verecektir. Bizim amacımız, Yozgat ve Yozgatlıya hizmet olacaktır. Onun dışında hiçbir önceliğimiz yok. Dolayısıyla, bizim kimseden çekineceğimiz de yok, gocunacağımız da yok. Kardeşçe, dostça, arkadaşça, partimizi daha uç zirveye ulaştırmak hedefimiz olacaktır. Dolayısıyla, bu uğurda bize destek olmanızı istiyoruz.

Hatalarımızı direkt bize söyleyebilirsiniz. Hiçbir zaman tenkitten kaçınmıyorum. Tenkit olacak ki, biz daha güzeli bulalım. Sizlerin önerilerine ihtiyacımız var.”

Yeni Ufuk bu gün manşete çekmişti

AK Parti Yozgat İl Başkanı Avukat Yusuf Başer’in, dün yapılan İl Genel Meclisi üyeleriyle istişare toplantısında dile getirdiği “Bürokrat da kendine çeki düzen verecektir, memur da çekidüzen verecektir” cümlesi mahallî basında yer almıştı. Yozgat’ın günlük gazetelerinden Yeni Ufuk ise, Başer’in bu cümlesini bu günkü sayısında manşete çekmiş ve yorumsuz olarak yayınlamıştı.

Yozgat Muhabir 2 ay önce uyarmıştı

Yozgat Muhabir, 2 ay önce 26 Mayıs’ta yayınladığı “Yozgat’a kral seçilecek de haberimiz mi yok?” başlıklı yorumunda, Yozgat medyasının AK Parti İl Başkanlığına gereğinden fazla önem atfettiğine işaret ederek, özetle şu uyarıda bulunmuştu:

“Peki o halde, bir il başkanına, taşıyacağından bu kadar fazla önem ve değer atfetmenin anlamı nedir? Yozgat’a kral seçiliyor da haberimiz mi yok? Yozgat’a ne vali atanacak, ne belediye başkanı seçilecek; sadece, bir partiye il başkanı seçilecek. (…) Ne siyasetçilere “kral” muamelesi yapalım, ne de onlara haksızlık edip “şamar oğlanı”na çevirelim…”

Yozgat’ı kim yönetir?

Yozgat Muhabir, aynı konuda 28 Mayıs’ta da “Yozgat’ı kim yönetir?” başlıklı bir yorum yayınlamıştı. Yorumda, Yozgat kamuoyunda, iktidar partisinin il başkanının, “Yozgat’ı idare eden kişi” olarak algılandığı belirtilerek, bunun doğru olmadığına işaret edilmişti. Yorumda şu ifadelere yer verilmişti:

“Lütfen söyler misiniz, herhangi bir iktidar partisinin il başkanı, o ilin mülkî âmiri midir? Şehri il başkanı mı yönetir? Böyle bir görevi, böyle bir yetkisi var mıdır? (…)

Devletin kanunla belirlenmiş olan resmî protokol listesinde, partilerin il başkanlarının kaçıncı sırada yer aldıklarına lütfen bakınız. O listede, partilerin il başkanlarının, onuncu bölümde; yargı mensuplarıyla noterlerin arasında yer aldıkları görülüyor. Protokol listesine göre, Bozok Üniversitesi’nin bırakınız rektörünü, dekanlarını, yüksekokul ve enstitü müdürleri bile, il başkanlarından daha ön sıralarda yer alıyor…”