26 Haziran 2009 Cuma

Yozgat Güç Birliği A.Ş. kuruluyor

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Metin Özışık, “Yozgat Güç Birliği Anonim Şirketi” adıyla bir şirket kurulması için harekete geçti.

İleri gazetesi yazarı Ahmet Sargın, “Yozgat Güç Birliği” başlıklı yazısında, TSO’nun bu teşebbüsü hakkında bilgi verdi.

Ahmet Sargın’ın yazdığına göre, kurulması planlanan şirket, Buğday Pazarı’nın olduğu araziyi satın alarak büyük bir alış-veriş merkezi inşa edecek. Şirketin hisselerinin tamamı halka satılacak. Yozgat Güç Birliği A.Ş.’nin en büyük ortağı ise TSO olacak.

Sargın’ın TSO’ya tavsiyeleri

TSO’nun bu teşebbüsünü köşesine taşıyan gazeteci Ahmet Sargın, “Yozgat Güç Birliği A.Ş.” kurulması fikrini benimsediğini ve desteklediğini, kendisinin de hissedar olmak istediğini belirtti. Sargın, yazısında, TSO’ya bazı tavsiyelerde de bulundu. Sargın’ın tavsiyeleri şöyle:

- Hisse bedelleri düşük tutulmalı, vatandaş bu parayı eşit taksitlere bölerek ödeyebilmeli, imkânı olanlar peşin ödeme yapmalı.

- İyi bir yönetim oluşturulmalı ve hisseler dengeli olmalı. Kimsenin canının yanmaması için, büyük hisseler konulmamalı.

- Çok iyi bir denetim sistemi kurulmalı. Oyunu kuralına göre oynamayan kim olursa olsun, gözünün yaşına bakılmadan devre dışı bırakılmalı.

- Şirket kurucuları tanınmış, güvenilir isimlerden oluşturulmalı.

- Böyle bir güç birliği, bütün ilçelerde başlatılmalı, binlerce gence iş imkânı sağlanmalı.

(Grafik: Yozgat Muhabir)