20 Haziran 2009 Cumartesi

Kimsesiz çocuklar şenlikte buluştu

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Genel Müdürlüğü'nün, Yetiştirme Yurtları 6. Halk Oyunları Şenliği, Malatya'da yapıldı.

Aralarında Yozgat'ın da bulunduğu 12 ilde bulunan yetiştirme yurtlarından gelen çocuklar, Malatya'da düzenlenen “Yetiştirme Yurtları 6. Halk Oyunları Şenliği”nde bir araya geldi.

Atatürk Caddesi ve İnönü Caddesi boyunca yürüyen çocuklar, vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılaştılar.

Malatya, Muş, Elazığ, Mersin, Antalya, Van, Kahramanmaraş, Yozgat, Hatay, Tekirdağ, Balıkesir ve Diyarbakır'daki kız ve erkek yetiştirme yurtlarında kalan ve geldikleri ilin yöresel giysilerini giyen 10 kişilik ekipler, 2 cadde boyunca yürüdüler ve her 5 dakikada bir durarak halk oyunları gösterisi sergilediler.

Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, yaptığı konuşmada, Büyük Önder Atatürk'ün, ''Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir'' sözünü hatırlatarak, ''Devletimiz, anne ve babasız, sıkıntı içindeki çocuklara kol kanat germiş, onları en güzel şekilde yetiştirmeyi görev bilmiştir'' dedi.

SHÇEK Genel Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri Dairesi Başkanı Aziz Söğütlü de kurum olarak çocukları ve gençleri Türk örf ve adetlerine göre yetiştirmeye çalıştıklarını söyledi.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, halk oyunları şenliği kapsamında çocukların toplumla diyalog kurma fırsatı yakaladıklarını, kendilerini ifade etme şansı bulduklarını, yetiştirme yurdunda kalan çocukların gelecekte önemli ve büyük insanlar olacağına inandığını dile getirdi.

Sosyal Hizmetler Malatya İl Müdürü Murat Konan da, yetiştirme yurdunda kalan çocuklarla toplum arasında bir bağ kurulması amacıyla düzenlenen halk oyunları şenliğinin Malatya'da ilk kez düzenlendiğini, bu sebeple çok mutlu olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından Aziz Söğütlü, vali Daşöz ve belediye başkanı Çakır'a onur ödülü verdi. Program, her ilden gelen ekiplerin gösterilerini sunmalarıyla sona erdi.