26 Haziran 2009 Cuma

Belediye, yarım asırlık evli çiftleri bir araya getirdi

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, evlilik kurumunun önemine dikkat çekmek amacıyla, evlilikte 50 yılını dolduran çiftleri, Kent Park’ta verdiği yemekte bir araya getirdi.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, evlilik müessesesinin çok önemli olduğunu, bu önemi genç nesillere de aktarabilmek için evlilikte 50 yılını doldurmuş çiftleri bir araya getirdiklerini söyledi.

Yusuf Başer, il merkezinde 50 yılını doldurmuş 50 çift belirlediklerini, bu çiftlerden bazılarının Kent Park’ta verdikleri yemeğe katılamadığını belirterek, “Yarım asrı bir yastıkta geçiren bu çiftlere kendi resimleri bulunan yastıklar yaptırıp, davete katılamayan çiftleri evlerinde ziyaret ederek verdik” dedi.

Başer, konuşmasının ardından, davete katılan çiftlerin ellerini öpüp yastık ve gül hediye etti.

Kimisi evlilikte 50 yılını doldurmuş, kimisi 60 yılı bile geride bırakmış, kimileri torunlarının torunlarını görebilme mutluluğuna erişmiş yaşlı çiftler, belediyenin böyle bir program düzenlemesinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

50 yıllık eşlerden birbirlerine hayır duası

“Allah benim ömrümden alıp onun ömrüne katsın” diyen bir çift, birbirlerine uzun ömürler dileyip övgüler yağdırdı. Çift, karşılıklı sevgi ve saygının olmadığı evliliklerin uzun ömürlü olamayacağını söyledi.