24 Mayıs 2009 Pazar

YASİAD'tan Yozgatlı işadamlarına çağrı

Kısa adı YASİAD olan Yozgat Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği'nin Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Nazlıoğlu, Yozgat'taki işadamlarına Haziran ayında İstanbul'da düzenlenecek olan Dünya Ticaret Zirvesi'ne katılma çağrısında bulundu.

Kısa adı TUSKON olan Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu, 1-7 Haziran tarihlerinde İstanbul'da “Dünya Ticaret Zirvesi” düzenliyor.

Hem krizin yaralarını sarmak hem de yeni pazarlara açılmak isteyen işadamları, Dünya Ticaret Zirvesi'ni sabırsızlıkla beklerken, YASİAD Başkanı Rahmi Nazlıoğlu, Yozgatlı işadamlarına çağrıda bulundu.

Dünyanın dört bir yanından 4 bin 500 işadamının zirveye katılacağını hatırlatan Başkan Nazlıoğlu, zirvenin yeni pazarlar için önemli bir fırsat olduğunun altını çizdi.

Bundan iyi fırsat olmaz

Rahmi Nazıoğlu, "YASİAD olarak Yozgatlı işadamlarımızın bu zirveye katılmalarını istiyoruz. Katılım için herhangi bir şart istenmiyor. Mal alıp satmak önemli değil, gidip dünyanın her tarafından gelen bu işadamlarını görme, tanışma, ufkunu genişletme ve malını satmasını istiyoruz. Bundan iyi fırsat olmaz. Dünyaya açılan yolun başlangıcı bu zirveden başlıyor" dedi.

"Krizi herkes konuşuyor. Krizi konuşmak çözüm değil, bir program ortaya koymak gerekli" diyen YASİAD Başkanı Rahmi Nazlıoğlu, şunları söyledi:

Üye olmayan işadamları da katılabilir

"Bu zirve büyük bir fırsat. Sadece üyelerimize değil, herkese açık. Üye olmayan firmalar da katılabiliyor. Bizim insanlarımızı tembellikten kurtarıp, zorla ihracatçı yapmamız lâzım. Uluslararası yatırımcı yapmamız lâzım. Başka hiç bir seçenek yok. Türkiye'nin uluslararası yatırımları ne kadar artarsa içerideki ekonomi de o kadar gelişir. Bu sene Afrika'ya 600 kişilik kontenjan verilmiş. Geçen sene bin kişi gelmişler. Bu sene 2 bin kişilik müracaat var. Bu sebeple işadamlarını seçerek getirmek zorunda kalındı. Bunlar mal satmaya değil mal almaya geliyorlar. Uçak paralarını, masraflarını kendileri karşılıyorlar. Üstüne bir de adamları sıraya konuyor. Buna rağmen geliyorlar. Zirveye Latin Amerika, Orta Amerika, bazı Pasifik ülkeleri, Bazı Afrika ülkeleri. Kapaverde gibi, Komor adaları gibi, Marichius gibi yeni ülkeler de ilk kez katılıyor. Marichius Türkiye'de tanınmıyor ama oranın Dubai'si gibi. Türkiye'ye de çok ilgi duyuyorlar."