27 Mayıs 2009 Çarşamba

MHP kendini sorguluyor: Biz nerede yanlış yaptık?

MHP Yozgat Merkez İlçe Kongresi, katılımın ve coşkunun düşük kalması sebebiyle eleştirilere maruz kalırken, aynı zamanda MHP’nin üst düzeyde özeleştiri yaptığı bir kongre oldu.

Yazarların kongre izlenimleri

Yozgat Haber gazetesi sahibi Avukata Ruhi Bacanlı, “Bu, MHP’nin Merkez İlçe Kongresi olamaz. Olsa olsa Ahmet ile Mehmet’in misafirlerinin ağırlanması toplantısı olur” diyerek MHP yönetimine tepkisini dile getirmişti.

Kongrenin olumlu tarafı

İleri gazetesi yazarı Tarık Yılmaz da, kongrede yapılan konuşmalarda MHP’nin kendi hatalarını sorgulamaya başladığını ve ‘Biz nerede yanlış yaptık?’ sorusunun sorulduğunu belirterek, “Partinin ağabeyi, Yozgat’taki önderi olmuş isimlerinin ilk defa bu denli bir öz eleştiride bulunduklarına şahitlik ediyorum” diye yazdı.

Tarık Yılmaz, “MHP neyi tartışıyor?” başlıklı yazısında, geçen hafta yapılan MHP Yozgat Merkez İlçe Kongresi’ni değerlendirdi.

MHP, kongrede kendini sorguladı

Tarık Yılmaz, “Geçmişinde salonlara sığmayan, coşkulu gençliği ve heyecanlı duruşu ile varlık atfeden ülkücü hareket, bu gün Yozgat’ta o geleneksel konserlerini dahi düzenlemiyor” tesbitinde bulundu. Yılmaz, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici, MHP eski milletvekili Ahmet Erol Ersoy ve MHP eski milletvekili adayı Adnan Serbest’in, konuşmalarında daha çok özeleştiride bulunduklarına dikkat çekti.

Belediye seçimini kaybetmek, yüzdelik başarıyı gölgeledi

Özellikle Ersoy ve Serbest’in, yerel seçimlerde ortaya çıkan sonucu başarı olarak nitelendirseler de; ‘Nerede yanlış yaptık’ diye sorduklarına işaret eden Yılmaz, “MHP’nin yerel seçimde elde ettiği yüzdelik başarının aslında Yozgat’ta belediye seçimin ikinci kez kaybedilmesiyle gölgelendiği konuşmalarla da kabul ediliyordu” diye yazdı.

Özeleştiri için şimdi tam zamanı

Konuşmacıların, MHP’deki ayrılıkların bitmesini istediklerini belirten Yılmaz, “MHP kendini eleştiriyor, eleştirdikçe de ‘nerede yanlış yaptığını’ sorguluyordu” tesbitinde bulundu.

Yozgat’ta MHP’nin son dönemde tabandan ciddi manada uzaklaştığını öne süren Yılmaz, kongrede üstü kapalı olarak da olsa, konuşmacıların ‘Biz nerede yanlış yaptık?’ sorusuna cevap aradıklarını belirtti. Yılmaz, “Partinin ağabeyi, Yozgat’taki önderi olmuş isimlerinin ilk defa bu denli bir öz eleştiride bulunduklarına şahitlik ediyorum” diye yazdı. Yılmaz, yazısında, “Yaklaşan İl Kongresi öncesi ciddi bir öz eleştiri yapılmalı” tavsiyesinde de bulundu. Özeleştiri için “şimdi tam zamanı” olduğuna işaret eden Yılmaz, bir de gönderme yaptı:

Gölge etmeyin

“Toprağa düşen fidan su ve güneşle filizlenir, yeşerir, boy salar. Gölgeler ise fidanı büyütmez, bodur bırakır. MHP’nin de Yozgat’ta hem su, hem de güneşe ihtiyacı var! MHP ancak bu şekilde kendine ve Yozgat'a faydalı olur.”