31 Mayıs 2009 Pazar

Kurtulmuş: Kadışehri seçimini biz kazanacağız

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Yozgat'ın Kadışehri ilçesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, 7 Haziran'da yeniden yapılacak olan seçimi hiçbir itiraza mahal kalmaksızın SP Belediye Başkan adayının kazanacağını iddia etti. Kurtulmuş, Kadışehri ilçesindeki programının ardından Karakız beldesine geçti.

Seçimi SP adayı kazanacak

Kurtulmuş, Kadışehri mitinginde yaptığı konuşmada, “Kadışehri'nde 29 Mart'ta yapılan seçimleri Saadet Partisi Belediye Başkan adayının kazanmasına karşılık seçimlerin iptal edilip 7 Haziranda yapılmasının uygun bulunduğunu” söyledi. Kurtulmuş, 7 Haziranda hiçbir itiraza mahal kalmaksızın seçimleri Saadet Partisi Belediye Başkan adayının kazanacağını iddia etti.

Mayınların tamamı temizlenmelidir

SP Genel Başkanı Kurtulmuş, konuşmasında Türkiye gündemindeki konuları da değerlendirdi. Kurtulmuş, “Mayın tasarısı” konusunda 22 Mayıs'ta düzenledikleri basın toplantısının, konunun gündeme gelmesini sağladığını ve hükümetin tasarıyı geri çekmesine sebep olduğunu öne sürdü. Kurtulmuş, “Mayınların tamamı temizlenmelidir. Mayınların temizlenmesi işiyle, 49 yıllığına bu arazilerin tarımsal üretim için kiralanması meselesi birbirinden ayrılmalıdır” dedi.

Güneydoğu meselesi

Konuşmasında Güneydoğu meselesini de değerlendiren Kurtulmuş, bu bölgedeki insanların, hiçbir ayrılık gözetmeksizin özgürlüklerinin her anlamda sağlanması gerektiğini; ancak bunun bir ayrıştırma değil, bütünleştirme amacıyla yapılması gerektiğini söyledi.

Birtakım çevrelerin, PKK terörünü bahane ederek, bölgenin bütün insanlarına ''teröristmiş gibi muamele ettiğini'' öne süren Numan Kurtulmuş, şöyle konuştu:

''Sayın Başbakanımız bile 1 yıl önce 'Ya sev, ya terk et' söylemlerinde bulunurken, biz terk etmek isteyenlerin bile bu topraklar içinde kalmasını, bu milletin bir ferdi olması gerektiğini ifade ediyorduk. En başından beri bu bölgede yaşayan vatandaşlarımız ile terörü ayrı tutuyorduk. Çünkü biliyoruz ki, PKK maşalardan biridir.''