13 Nisan 2009 Pazartesi

Müftü Korkmaz: Yozgat’a yeni bir cami lâzım

Yozgat’ın çiçeği burnunda müftüsü Nuh Korkmaz, şehir merkezine büyük bir cami yapılması gerektiğini söyledi.

Gaziantep Şehitkâmil İlçe Müftülüğü’nden Yozgat İl Müftülüğü’ne tayin edilerek 23 Mart’ta görevine başlayan Nuh Korkmaz, Cuma sohbetinde, Yozgat şehir merkezine yeni ve büyük bir cami yapılması gerektiğini söyledi.

Çapanoğlu Büyük Camii’ndeki onarım 2010’a kadar devam edecek

Sohbetinde, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından onarıma alınan Çapanoğlu Büyük Camii’ndeki çalışmaların yıl sonuna kadar devam edeceğini belirten Müftü Korkmaz, Yozgat’ta Çapanoğlu Camii dışında büyük bir cami olmadığını, şehir merkezinde yeni bir caminin yapılması gereğini belirtti.

Yeni Yozgat Müftüsü Nuh Korkmaz, göreve geldikten sonra, vefat edenlerin isimlerinin minarelerden halka duyurulması için salâ okunması uygulamasını yeniden başlattı.

Nuh Korkmaz kimdir?

Yozgat İl Müftülüğü’nün web sitesinde, Nuh Korkmaz hakkında şu bilgiler veriliyor:

1952 yılında Kırıkkale İli Keskin İlçesi Hacıömersolaklısı Köyünde doğdu. İlkokulu aynı köyde tamamladı. 1965-66 yılında İstanbul Edirnekapı Kur’ân Kursu’nda (Gönenli Mehmet Efendiye bağlı) okudu. 1968-69 öğretim yılında Düzce İmam Hatip Okulu’na kayıt yaptırdı. İmam Hatip Okulu’nda okurken lise 1’de İmam Hatiplik görevini alarak okulu tamamladı. 1977-78 yıllarında Mekke Ümmü’l-Kur’a Üniversitesi’ne kayıt yaptırdı. Aynı Üniversitenin son sınıf öğrencisi iken, İstanbul Marmara İlahiyat Fakültesine geçiş yaptırdı. Burada pedagoji derslerini vererek mezun oldu. Daha sonra askerlik görevini tamamladı. 1988 yılında Reyhanlı İlçesine Müftü olarak atandı ve burada 4 yıl görev yaptıktan sonra Çankırı İli Şabanözü İlçesine atandı. Bu İlçede 4 yıl görev yaptıktan sonra 1996 yılında Yozgat İli Akdağmadeni İlçesine atandı. Burada 9 yıl görev yaptıktan sonra 2005 yılında Gaziantep İl Müftü Yardımcısı olarak atandı.

En son Gaziantep Şehitkâmil İlçe Müftüsü olarak görev yapmakta iken 2009 yılında Yozgat İl Müftüsü olarak atandı. Arapça bilen Korkmaz’ın, “Geçmişten Günümüze Mekke Tarihi” isimli yayınlanmış bir kitabı bulunuyor. Korkmaz, evli ve 3 çocuk babası.