13 Nisan 2009 Pazartesi

Kalkınma Ajansı için Kayseri atakta, Yozgat suskun

Anadolu’da üretme, ortak iş yapma, verimli çalışma kültürünün geliştirilmesi amacıyla kurulması düşünülen TR 72 bölgesinde bulunan ve Kayseri, Sivas, Yozgat illerini kapsayan Kalkınma Ajansı’nın Kayseri’de kurulması için, Kayseri sivil toplum örgütleri atakta. Yozgat’ta ise bu konuda bir faaliyet gözükmüyor.

Kısa adı MÜSİAD olan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin Kayseri Şube Başkanı İsmail Ruhlukürkçü, yaptığı açıklamada, bölgesel stratejilerin belirlenmesinde ve sorunların çözümünde en önemli mekanizmalardan biri olacak bu ajanslar vasıtasıyla bölgelerde, özelikle küçük işletmelere uygun teşvikler sağlanacağını belirtti. Ruhlukürkçü, Kalkınma ajanslarının kamuoyunda çok tanınmayan bir oluşum olduğunu vurguladı.

Ruhlukürkçü, kalkınma ajanslarının girişimciliğin desteklenmesi, kırsal kalkınma faaliyetlerine destek vermek, proje üretme-geliştirme, kapasitesini artırmak, bölge hakkında araştırmalar yapmak, AB fonlarının daha etkin kullanılması için koordinasyon yapmak gibi özellikleri olduğuna dikkat çekti.


TR 72 Bölgesinde bulunan Kayseri, Sivas, Yozgat illerini kapsayan alanda kurulacak ajansın, yüksek potansiyele sahip Kayseri merkezli olmasını önemsediklerini ifade eden Ruhlukürkçü, Kayseri’nin bu ajansla birlikte çok ciddi açılımlar yapacağını ve gelecekte çok farklı bir konumda olacağına inandıklarını söyledi.

Ruhlukürkçü, “Kalkınma Ajansı, kamu, özel sektör, üniversite ve sivil toplum kuruluşlarının işbirliğiyle Kayseri’ye yüksek katma değer sağlayacak. Ülkelerin ve bölgelerin gelişmesinde çok önemli rol üstlenen Kalkınma Ajansı’nın önemini iyi değerlendirmeli ve bu büyük projeye hep birlikte sahip çıkmalıyız” dedi.