1 Mart 2009 Pazar

Yozgat’ta halk, Emniyet Müdürlüğü’nden şikâyetçi

Yozgat’ta halk, Emniyet Müdürlüğü’nün genel uygulama ve yaklaşımlarından rahatsız.

Halkın bu konudaki rahatsızlığını, gazeteci Osman Hakan Kiracı da köşe yazısında dile getirdi. Kiracı, bazı polislerin “Huzur Kenti“ olan Yozgat’ın huzurunu bozmaya çalıştığını ileri sürdü.

Yozgat Gazetesi sahibi ve başyazarı, Yozgat Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Osman Hakan Kiracı, “Yozgat Valiliğinin süper ve örnek projeleri” başlıklı yazısında, valiliğin Yozgat’ta bürokrasiyi azaltan ve halkın sıkıntılarına kısa sürede çözüm üretilmesine imkân sağlayan projelerini değerlendirdi.

Tek adımda hizmet

Yozgat Valiliği’nin uygulamalarını takdirle karşılayan Kiracı, “Bugünlerde Yozgat’ın Valilik kapısına gelen vatandaşlar, artık bürokratik sıkıntılarla karşılaşmıyorlar. Devlet kapısına düşmenin çilesini çekmiyorlar. Bürokrasi ızdırabı yaşamıyorlar artık” diye yazdı. Kiracı, yazısında, vatandaşın işlemlerini kolaylaştıran “Tek adımda hizmet” uygulaması hakkında ayrıntılı bilgiler verdi.

Valiliğin hızlandırılmış hizmet anlayışının Yozgat’taki diğer kurumlarda görülmediğini belirten Kiracı, halkın Emniyet Müdürlüğü’nün uygulama ve yaklaşımlarından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Kiracı, bu konuda şunları yazdı:

Bazı polisler huzur bozuyor

“Meselâ Yozgat’ta bir Emniyet teşkilâtımız var ki, karakolundan içeri adım atanın vay haline!.. Vatandaşın en fazla bir saat sürecek sorgusu, ifadesi, her neyse, birtakım işlemleri ancak üç-beş saatte tamamlanabiliyor.

Hele amirlerinin ve de yeni Emniyet Müdürünün kontrol altında tutamadığı bazı polisler var ki, vatandaşla karakolluk olmak için cadde ortasında kavga ortamına neden oluyor, adı “Huzur Kenti“ olan Yozgat’ın huzurunu bozmaya çalışıyor.”

Göz göre göre gelen cinayet de eleştirilere sebep olmuştu

Yozgat Emniyet Müdürlüğü, geçen yıl Ekim ayında sokak ortasında işlenen bir cinayet sebebiyle de eleştirilerin hedefi olmuştu.

Cadde ortasında ve polislerin gözleri önünde işlenen, İHA muhabiri tarafından da görüntülenen cinayet, Yozgat’ta infiale sebep olmuş, polislerin olay yerine geç intikal ettikleri ve olaya müdahale etmedikleri ileri sürülmüştü.


Öldürülen gencin babası: Polis görevini yapmadı

Bıçaklanarak öldürülen Murat Kozan’ın babası Hasan Kozan, ‘emniyet ekiplerinin iki minibüsle orada olmasına rağmen kavgaya müdahale etmediğini’ iddia etmişti.

Görgü şahitleri de aynı fikirde

Bir görgü şahidi de nethabercilik.com’da yayınlanan okuyucu yorumunda “Olay esnasında polis kavga edenleri ayırmak yerine kalabalığı dağıtmakla meşguldü” iddiasında bulunmuştu. Adını açıklamayan görgü şahidi, yorumunda, “Kavga edenlere bir düello meydanı açtılar. Dikkat ettiyseniz görüntülerin içinde polis yok. Özellikle kameradan kaçtılar. Ben olay esnasında oradaydım, en az 20 polis oradaydı. Yazık…” diye yazmıştı.

Hiç yorum yok: