31 Mart 2009 Salı

Yerköy ve Kadışehri ilçelerinde sonuçlara itiraz var
Gülşehri beldesinde ise seçimler tekrar yapılacak

29 Mart’ta yapılan Mahallî İdareler Genel Seçimleri’nden sonra, Yozgat’ın 2 ilçesinde seçim sonuçlarına itiraz edildi. Bir beldede ise, seçimler tekrar yapılacak.

MHP, Yerköy’de seçim sonuçlarına itiraz etti

MHP Yerköy İlçe teşkilatı, Belediye Başkanlığı seçiminin sonucuna itiraz ederek oyların yeniden sayılmasını istedi.

Belediye başkanlığı seçiminde 72 sandıkta 17 bin 406 oyun kullanıldığı Yerköy’de, oy sayımı yapılırken, 491 oy geçersiz sayıldı. Sayım sonucunda, AK Parti’nin 6 bin 617, MHP’nin ise 6 bin 506 oy aldığı kaydedildi.

Seçimi 111 oyla kaybettiği açıklanan MHP ilçe teşkilatı, sonuca itiraz ederek, oyların yeniden sayılması için İlçe Seçim Kurulu’na itirazda bulundu.

Kurul, MHP’nin bu itirazını reddedince, MHP İlçe teşkilatı da, geçersiz sayılan oy sayısının fazla, AK Parti ile aralarındaki oy farkının da az olduğu gerekçesiyle, Yerköy İlçe Seçim Kurulu’nun ‘red’ kararına Yozgat İl Seçim Kurulu nezdinde itirazda bulundu. Şimdi, Kurul’un vereceği karar bekleniyor.

Kadışehri’de oylar yeniden sayılıyor

Yozgat’ın Kadışehri ilçesinde ise, oy sayımı sonucunda AK Parti adayı Davut Karadavut ile SP adayı Mustafa Uslu’nun oylarının eşit çıktığı, her iki adayın da bin 59 oy aldığı açıklandı.

Her iki partinin de bu sonuca itiraz etmesi üzerine, belediye başkanlığı ve İl Genel Meclisi üyeliği için kullanılan oyların tamamının yeniden sayılmasına karar verildi. Adliye çevresinde geniş güvenlik tedbirleri alındı.

Gülşehri beldesinde seçimler yeniden yapılacak

Sorgun ilçesine bağlı Gülşehri beldesinde, oyların bir kısmı yanınca, belediye başkanlığı ve mahalle muhtarlığı seçimlerinin yenilenmesine karar verildi.

Gülşehri beldesi Çötelli Mahallesi’nde sandıklardaki oyların tasnif edilmesinin ardından, sınıftaki sobanın devrilmesi üzerine, torbaya konulmaya çalışılan oyların bir bölümünün yandığı ileri sürüldü.

İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı görevlileri, yangın çıktığı belirtilen sınıfta inceleme yapıp tutanak tuttu. Belediye başkanlığı ve mahalle muhtarlığı seçimine dair oy pusulalarının bir bölümünün yanması sebebiyle, seçimin tekrar yapılmasına karar verildi. İl Genel Meclisi üyeliği oy pusulaları hasar görmediği için, bu seçimin geçerli sayılacağı kaydedildi.

İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, Gülşehri beldesi Çötelli Mahallesi’ndeki sandıkta görevli kurul üyeleri hakkında soruşturma başlattı.

(Kaynak: Yozgat Gazetesi)

Hiç yorum yok: