17 Ocak 2009 Cumartesi

Yozgatlı gençler UniKOBİ projesine katılacak

Kısa adı “UniKOBİ” olan Üniversiteler ve KOBİ’ler arası İşbirliğinin Geliştirilmesi Projesine Yozgat’tan seçilecek olan gençler de katılacak.

Gazi Üniversitesi'nin sahipliğinde yürütülen Üniversiteler ve KOBİ'ler Arası İşbirliğinin Geliştirilmesi (UniKOBİ) Projesi, basına tanıtıldı.

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan, üniversitede düzenlenen tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, UniKOBİ Projesiyle, Avrupa Birliğine (AB) üye ülkelerin üniversiteleriyle Türk üniversiteleri arasındaki işbirliğinin artırılmasının hedeflendiğini söyledi.

Bu çerçevede bir network kurulacağını belirten Ayhan, üniversiteler arasında tecrübelerin paylaşılacağını, üniversite-sanayi-sivil toplum kuruluşlarının yer aldığı projelerin geliştirileceğini bildirdi.

UniKOBİ Projesiyle proje ortağı üniversitelerin müfredatlarını karşılaştırmak ve daha da önemlisi kültürler arası etkileşimi artırmanın amaçlandığını ifade eden Ayhan, projenin hedef kitlesinin ise genç ve dinamik, teknolojiyi hayatın içinde kullanabilen bir kitle olacağını ve bu kitlenin yüzde 75'inin Ankara'dan diğer kısmının ise Kayseri, Yozgat ve Litvanya'dan seçileceğini belirtti.

UNİKOBİ projesi nedir?

1 Haziran 2008'de başlatılan UniKOBİ Projesi, ''AB Sivil Toplum Diyologu-Üniversiteler Programı'' çerçevesinde destek gören ve AB tarafından finanse edilen, yaklaşık 422 bin avro bütçeye sahip bir AB projesi.

Proje sahibi konumunda bulunan koordinatör kurum ise Gazi Üniversitesi. Bozok Üniversitesi ile Litvanya'nın Siauliai Üniversitesi de projede yer alan diğer ortak kurumlar.

Erciyes Üniversitesi, Türkiye Teknik Elemanlar Vakfı, Türkiye İş Kurumu, OSTİM Organize Sanayi, Phönix Vakfı (Avusturya), Frohsinn Förderkreis Derneği (Almanya) de projedeki iştirakçi kuruluşlar.

Proje kapsamında Türk üniversiteleriyle AB üniversiteleri arasında işbirliğini sağlayacak bir ağ oluşturulacak. Almanya ve Avusturya gibi AB ülkelerine çalışma ziyaretlerinde bulunulacak.

AB ve Türkiye üniversitelerindeki ders müfredatları mukayese edilerek iyi uygulamaların Türk eğitim sistemine kazandırılmasını amaçlayan proje, Ankara, Yozgat, Kayseri ve Siauliai (Litvanya) gibi şehirlerde uygulanacak. Bu şehirlerde, 5 bin öğrenci, 500 öğretim elemanı ve en az 8 bin KOBİ'ye ulaşılmaya çalışılacak.

Hiç yorum yok: