14 Ocak 2009 Çarşamba

Aplak: 20 ton kömürümüz var, iddialar asılsız

Yozgat’ın Esenli belde belediyesi, fakir fukaraya dağıtılması için verilen kömürleri kullanmakla suçlanıyor. Belediye Başkanı Salih Aplak ise, kendilerine ait 20 ton kömürleri olduğunu belirterek, söz konusu vakıf kömürlerine ihtiyaçları olmadığını ifade ediyor.

Esenli Belediye Başkanlığı’nın, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yardıma muhtaç vatandaşlara dağıtılması için gönderdiği kömürleri ısınmada kullandığı iddiasıyla, Jandarma’ya ihbarda bulunuldu.

İhbar üzerine, jandarma ekipleri belediye hizmet binasında arama yaptı. Yapılan aramada, kalorifer dairesinde 9, kilitli bir depoda ise 200 torba kömür bulundu. Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Belediye Başkanı Salih Aplak hakkında soruşturma başlattığı bildirildi.

20 ton kömürümüz var, suçlamalar asılsız

Esenli Belediye Başkanı Salih Aplak ise, belediyeye ait 20 ton kömürleri olduğunu, dolayısıyla söz konusu vakıf kömürlerine ihtiyaçları olmadığını ifade ederek, suçlamaları reddetti. Aplak, şu açıklamada bulundu:

“Yağmur ve kar yağışı sebebiyle kömür ıslanmasın diye depoya kaldırılmıştır. Beldemizde 4 mahalle muhtarı var. Muhtarlarımız kömürleri dağıtıyor. Ayrıca belediyemizin iki ayrı kalorifer dairesi bulunmaktadır. 9 torba kömür, kullanılmayan kalorifer dairesinde görülmüştür.”

Belediye olarak vatandaşa kömür yardımında bulunduklarını da belirten Aplak, “Biz neden devletin gönderdiği kömürü kullanalım? Belediye olarak bizim ısınma kömürümüz ayrı alınmıştır ve şu anda 20 ton kömürümüz mevcuttur” dedi.

Hiç yorum yok: