21 Ocak 2013 Pazartesi

Orta Anadolu’nun en büyük kongre ve kültür merkezi 20 gün içinde Yozgat’ta hizmete açılıyor

Rektör Uçar-Vali Yazıcı
Yozgat Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kampüsü içerisinde inşa edilen ve Orta Anadolu’nun en büyük kongre ve kültür merkezi olma özelliğini taşıyan külliye, 20 gün içinde hizmete açılıyor.

Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nde 850 kişi kapasiteli çok amaçlı kullanıma sahip büyük salonun yanı sıra 200 kişilik orta büyüklükte bir salon ve 8 adet 80-100 kişi oturma kapasiteli salonlar yer alıyor. Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, “Bu imkânlara sahip olan Kongre ve Kültür Merkezimizde uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapacağız” dedi.

Vali Yazıcı incelemelerde bulundu

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar ile birlikte, Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kampüsü içerisinde inşa edilen Kongre ve Kültür Merkezi’nde incelemelerde bulundu. İnceleme gezisine Bozok Üniversitesi Genel Sekreter Vekili Levent Şimşek ile Rektör Danışmanı Mehmet Özbayram da iştirak etti.

Yazıcı: Yozgat adına mutluluk verici

Tesisleri gezerek Rektör Uçar’dan bilgi alan Vali Yazıcı, yaptığı değerlendirmede, “Orta Anadolu’nun en büyük Kongre ve Kültür Merkezi Bozok Üniversitesi bünyesinde yer alıyor olması heyecan verici. İlimizde uluslar arası düzeyde çalıştaylar, sempozyumlar düzenlenebileceği bir yere ihtiyaç vardı ve bu ihtiyacımız üniversite kampüsüne inşa edilen Kongre ve Kültür Merkezi ile çözülecek. Kongre ve Kültür Merkezi kısa bir süre sonra hizmete açılacak. İlimizde böyle bir merkezin bulunması mutluluk verici. Yozgat’ımız ve üniversitemize hayırlı ve uğurlu olsun” diye konuştu.

Uçar: Sadece üniversite değil Yozgat halkı da istifade edebilecek

Kongre ve Kültür Merkezi’nde 850 kişi kapasiteli çok amaçlı kullanıma sahip büyük salonun yanı sıra 200 kişilik orta büyüklükte bir salon ve 8 adet 80-100 kişi oturma kapasiteli salonların yer aldığını kaydeden Rektör Uçar, şöyle konuştu:

“Bu imkânlara sahip olan Kongre ve Kültür Merkezimizde uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapacağız. Üniversitemiz için çok büyük kazanım olan Kongre ve Kültür Merkezi’ni 20 gün içerisinde hizmete açmış olacağız. Hem öğrencilerimiz ve hem de akademik çalışmalarımız için kullanılabileceği gibi Yozgat halkının da çok rahatlıkla istifade edebileceği bir tesis ortaya çıkmış oluyor. Binanın büyük salon dışında kalan kısımlarının inşaatını yaptıran hayırsever işadamımız Erdoğan Akdağ Bey’e çok teşekkür ediyorum. İç Anadolu’da ve Türkiye üniversiteleri içerisinde sayılı büyüklükteki Kongre Kültür Merkezimiz hem Yozgat’ımıza hem üniversitemize hem de halkımıza hayırlı uğurlu olsun.”

1 yorum:

Adsız dedi ki...

kayseri ve sivasta yok mu böyle bi kongre merkezi yani!