2 Ocak 2012 Pazartesi

Teknikerler Birliği Genel Başkanı Kılıç: Bize imkân verin, Yozgat’ı siber teknoloji üssü yapalım

Teknikerler Birliği Genel Başkanı Ertan Kılıç, kendilerine imkân, mekân, zaman ve malî kaynak sağlanması durumunda Yozgat'ı siber teknoloji üssü yapabileceklerini söyledi.
Kılıç, yaptığı açıklamada, bazı temaslarda bulunmak için Yozgat’a geldiklerini, Vali Necati Şentürk, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle görüştüklerini kaydetti.

Siber teknoloji projesinin hayata geçirilmesiyle Türkiye'nin büyük kazanımlar elde edeceğini belirten Kılıç, şunları söyledi:

“Siber teknoloji savunma üssünün Yozgat’a yapılması için başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Meclis Başkanımıza, Başbakanımıza bir rapor takdim etmek istiyoruz. Bugün ülkeler bilimsel teknolojik savunma sistemlerini güçlendirdikçe ve iletişimini güçlü hale getirdikçe her türlü tehlikeye anında ve çok çabuk karşı koyabilmekte. Biz de bunu başarabilecek yetenekli insan gücüne ve materyallere sahip olduğumuzu biliyoruz.”

Bugün ABD, Rusya, Çin, Hindistan, İran gibi ülkelerin uzaya uydu ve hava aracı gönderebildiğini hatırlatan Kılıç, “Bu bilgi bizde de var. Ham madde onlarda varsa bizde de var. Önemli olan bunları bir araya getirmek. Siber teknoloji savunma üssü projesine herkesin destek vermesi lâzım. Aksi takdirde gelecek neslimizi koruyamayız. Biz bu teknolojileri saldırı amaçlı değil, savunma amaçlı yapalım” diye konuştu.

Yozgat’ın, jeopolitik konum olarak siber teknoloji savunma üssü için uygun olduğunu vurgulayan Kılıç, “Bu konuda tekniker arkadaşlarımızla beyin fırtınası yaparak bir fikir ortaya koyduk. Bize imkân, mekân, zaman ve malî kaynak sağlanırsa Yozgat’ı siber teknoloji üssü yapabiliriz” dedi.

Hiç yorum yok: