31 Ocak 2011 Pazartesi

Prof. Külcü’den Rektör Varinli’ye Kayseri iması

Bozok Üniversitesi Rektörlüğüne aday olduğunu açıklayan Mersin Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Külcü, kendisinin Yozgatlı olduğunu belirttiği konuşmasında, “Üniversitenin bazı kentlerin güdümünden çıkması, kendi ayaklarının üzerinde durması gerekiyor” dedi.

Prof. Külcü’nün bu cümlesi, Kayserili olan mevcut Rektör Prof. Dr. İnci Varinli’ye yönelik bir ima olarak değerlendirildi.

30 Ocak 2011 Pazar

12 Eylül öncesi Yozgat

Sürur Öztürk

Milliyet gazetesinin geçmiş yıllardaki eski sayılarına göz attığımda, kültür, ekonomi, asayiş ya da siyaset konularında Yozgat’a dair ilginç haberlerle karşılaşıyorum.

Bunlardan birisi de, 23 Nisan 1979 tarihinde yayınlanmış olan “Yozgat’ta ÜGD Başkanı ve 7 kişi tutuklandı” başlıklı haber.

Dönemin Yozgat Valisi Vahit Rüştü Heper, Cumhuriyet Savcısı Cevat Bilgin, MHP İl Başkanı Ruhi Bacanlı, CHP İl Başkanı da Ümit Özkan. Siyasî çatışmalar sebebiyle gözaltına alınan 30 kişiden 8’i tutuklanıyor. CHP, MHP ve AP Milletvekilleri, Vali Heper’in makamında toplanıyorlar. CHP Yozgat Milletvekili Veli Zeren ile CHP Yozgat İl Başkanı Ümit Özkan, hazırlanan bildiriyi imzalamayarak toplantıyı terk ediyorlar.

Milliyet’in 23 Nisan 1979 tarihli haberi şöyle:

Tehdit paketini bir kadın kargoya vermiş

“Bi Ermeni Var: Hrant Dink Operasyonu’nun Şifreleri” kitabının yazarı Bugün gazetesi Ankara Temsilcisi Adem Yavuz Arslan’a gönderilen ve içinde 4 adet Kalaşnikof mermisi ile beyaz bir berenin bulunduğu tehdit paketini Yozgat’ın Yerköy İlçesi’nden kargoya veren kişinin, 25-30 yaşlarında bir kadın olduğu belirlendi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a suikast iddiasını soruşturan Hakim Kadir Kayan ile Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili’ye Kalaşnikof mermisi gönderilmesinde de kadın kurye kullanılmıştı.

Soruşturma çok yönlü olarak devam ediyor. (Kaynak: zaman.com.tr)

29 Ocak 2011 Cumartesi

Coşkun, TÜMSİAD’ın GİK toplantısına katıldı

Kısa adı TÜMSİAD olan Tüm Sanayiciler ve İşadamları Derneği’nin 5. Genel İstişare Kurulu toplantısı Antalya’nın Manavgat İlçesi yakınlarındaki Starlight Convention Center’da dün başladı. Bu gün sona erecek olan toplantının açılış oturumuna AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Bülent Gedikli, AK Parti İstanbul Milletvekili Edibe Sözen, AK Parti Yozgat Milletvekili Osman Coşkun, 46 ilden gelen işadamları ve yurt dışından gelen temsilciler katıldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın TÜSİAD’ın önüne yerli malı otomobil hedefi koydunu belirterek, “Birileri yapmıyor mu? İşte TÜMSİAD burada. TÜMSİAD yapar yahu, TÜMSİAD’a yaptırırız” dedi.

Yarıyıl tatili için Adıyaman’dan Yozgat’a gelen aile, trafik kazasında hayatını kaybetti

Adıyaman Hüsnü Özyeğin Anadolu Öğretmen Lisesi’nde öğretmenlik yapan Mehmet Yücel Bayam, yarıyıl tatilini geçirmek üzere öğretmen eşi Ahu Bayam’ın memleketi Yozgat’a gelirken trafik kazası geçirdi. Kazada, Bayam çifti ve çocukları Cemre hayatını kaybetti.

Mehmet Yüce Bayam yönetimindeki 06 GSA 15 plakalı otomobil, Yozgat’ın Boğazlıyan İlçesi Yapalak mevkisine geldiğinde karşı istikametten gelen 34 VB 2663 plakalı otobüs ile çarpıştı. Kazada sürücü Mehmet Yücel Bayam, eşi Ahu Bayam ve 6 yaşındaki çocukları Cemre Bayam hayatını kaybetti.

Cenazeler Boğazlıyan Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

28 Ocak 2011 Cuma

Cenaze yolunda kaza: 5 yaralı

Çekerek ilçesi Fuadiye Köyü’nden Çayırözü Köyü’nde bulunan akrabalarının cenazesine giden Halik Karakuş yönetimindeki 38 RC 173 plakalı otomobil, Bayındırhöyük Beldesi’nin yakınlarına geldiğinde şoförün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi üzerine köprüden uçtu. Kazada otomobil sürücüsü Halil Karakuş ve otomobilde bulunan 1 yaşındaki Şamil Karakuş, Leman Karakuş, 3 yaşındaki Muhammet Niyazi Karakuş ve Fahrettin Çil yaralandı.

Yaralılar Çekerek Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Vücudunda kırıklar oluşan Halil Karakuş ise Sorgun Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.

(Kaynak: haberoku.net)

İçişleri Bakanlığı, Yerköy’den gönderilen kurşunlu tehdit paketi hakkında soruşturma başlattı

İçişleri Bakanlığı, Yozgat’ın Yerköy İlçesi’nden kargoya verilerek Bugün gazetesi Ankara Temsilcisi Adem Yavuz Arslan’a gönderilen ve içinde Hrant Dink’i öldüren Ogün Samast ile özdeşleşen beyaz bir bere ile 4 adet Kaleşnikof mermisinin yer aldığı tehdit paketi hakkında soruşturma başlattı.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, gazeteci Adem Yavuz Arslan’ı telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti. Bakan Atalay, bütün birimlere talimat verdiğini, gerekli takip ve koruma süreçlerinin eksiksiz uygulanacağını söyledi.

27 Ocak 2011 Perşembe

Aç kalan kurtlar ÇEDAŞ görevlilerine saldırdı

Yozgat’ta önceki gün yağan kar sebebiyle yiyecek bulamayan kurtlar, elektrik arızasını gidermek için çalışan ÇEDAŞ görevlilerine saldırdı. Divanlı Köyü’nün yakınlarında elektrik arızasını gidermeye çalışan ÇEDAŞ görevlileri, kurtların saldırısından direğe çıkarak kurtuldular.

Yerköy’den Ankara’ya kurşunlu tehdit mektubu

“Bi Ermeni Var: Hrant Dink Operasyonu’nun Şifreleri” adlı kitabın yazarı Bugün Gazetesi Ankara Temsilcisi Adem Yavuz Arslan’a, içinde 4 Kalaşnikof mermisi ile Dink cinayeti zanlısı Ogün Samast’ın beyaz beresine benzeyen bir bere bulunan paket gönderildi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Arslan’ın ofisine gönderilen paketi ve içindekileri tek tek inceledi. Yapılan araştırmada kargonun, Yozgat’ın Yerköy İlçesi’nden gönderildiği belirlendi. Yaklaşık 3 saatlik incelemenin ardından olay hakkında geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Hrant Dink cinayetine dair kitabı yayımlandığı andan itibaren tehdit içerikli telefonlar almaya başladığını açıklayan Adem Yavuz Arslan, dün akşam gelen paketle doğrudan bir mesaj aldığını kaydetti. Beyaz bir bere ve Kalaşnikof mermileriyle “Seni de Hrant Dink gibi vururuz” mesajı verildiğini ifade eden Arslan, “Kargo paketinin üzerinde Hamide Gül Çakır yazıyordu. Yozgat Yerköy’den gönderilmiş gözüküyordu. Terörle Mücadele ekipleri dün akşam gerekli çalışmaları başlattı. Ancak ne postalayan bulunabilecek ne de o kargo şirketinin güvenlik kamerası çalışıyor olacaktır!” diye konuştu.

Protestocu öğrencilere Yozgat’ta GBT kontrolü

Başbakan’ın Erzurum’da gençlerle görüşmesini protesto etmek için yola çıkan Türkiye Gençlik Birliği, Öğrenci Kollektifleri ve Genç-Sen üyesi grupları polis Ankara’nın Elmadağ ilçesi Lalabel Mevkii’nde durdurarak GBT kontrolünden geçirdi.

Gruplar bir süre sonra bırakılırken, Kırıkkale ve Yozgat’ta yeniden durdurularak kontrol yapıldı.

26 Ocak 2011 Çarşamba

Kardan kapanan köy yolları ulaşıma açılıyor

Yozgat’ta etkili olan kar yağışı sebebiyle 55 köy yolu ulaşıma kapandı. Şehirde kar yağışı ulaşımda aksamalara sebep olurken, merkezde ilk ve orta dereceli okullar 1 gün süreyle tatil edildi.

Yozgat’ta etkili olan kar yağışı sebebiyle ulaşıma kapanan merkeze bağlı 55 köy yolunda İl Özel İdaresi ekipleri yol açma çalışmasını sürdürüyor.

Yozgat İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, kapalı köy yollarının açılmasında önceliği grup köy yollarına verdi. Yozgat İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muammer Yanık, kapalı köy yollarının açılması için ekiplerin 24 saat esasına göre çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, “İl Özel İdaresi’ne ait 36 iş makinesi ve 120 personelimizle karla mücadele çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugün içerisinde kapalı bulunan 55 köy yolumuzu inşallah akşama kadar yeniden ulaşıma açacağız” dedi.

Soner’in yazısına hayran oldum

Sürur Öztürk

“Merhaba Yozgat” gazetesi yazarı Soner Tümgan, yazılarını takip ettiğim birkaç yazardan birisidir. Kendisiyle şahsen tanışmıyoruz. Sadece geçen sene bir kere telefon görüşmemiz olmuştu, o kadar. Pek çok konuda farklı düşünüyoruz, düşüncelerimiz örtüşmüyor ama pek çok konuda da altına imzamı atabileceğim görüşleri kaleme alıyor. Ele aldığı konulara farklı bakış açılarıyla yaklaşan bu genç yazarın yazıları benim için değer taşıyor.

Soner’in, daha önceki bazı yazıları gibi “Siyasetçinin damından atlanmaz” başlıklı yazısına da hayran oldum.

Çamlık Millî Parkı doğal hayvanat bahçesi olacak

Amasya Orman Bölge Müdürü Ömer Naci Kaya, 300-500 bin Lira maliyetle gerçekleştirmeyi planladıkları bir proje ile Yozgat Çamlık Millî Parkı’nı, içinde pek çok hayvanın doğal ortamda yaşadığı, göl kenarında ahşap iskelelerle gezinti alanları oluşturulmuş bir parka dönüştürmeyi düşündüklerini bildirdi. Kaya, ormanda ‘Yap İşlet Devret’ modeliyle bir “Yozgat Evi” kurulabileceğini kaydetti.

25 Ocak 2011 Salı

Ali Osman Erbir derhal istifa etmelidir

Yorum – Sürur Öztürk

Sarıkaya Belediyesi’nin yanlış uygulamaları sebebiyle, yer altındaki sıcak suların soğuduğunu, jeotermal enerji ile ısınmayı umut edip de onca para ödeyen abonelerin kış ortasında perişan olduklarını biliyorsunuz. Bu katliamı hem İçişleri Bakanlığı, hem de Kültür ve Turizm Bakanlığı incelemeli, katliamın sorumluları da cezalandırılmalıdır.

24 Ocak 2011 Pazartesi

Yozgat kömür fuarı!..

Yeni Ufuk gazetesi sahibi Bekir Çaylak, çeşitli fuarlar düzenlenmesi için 1 milyon Lira harcanarak yapılan 5 bin metrekarelik Yozgat Kapalı Fuar Alanı’nda bugünlerde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yoksullara kömür dağıtımı yapıldığını belirterek, tasarlanan fuarların gerçekleştirilemeyişinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

‘Kapalı’ Fuar Alanı 350 gün ‘kapalı’

Bekir Çaylak, “Fuar alanı, kömür dağıtım yeri olmuş” başlıklı yazısında, düşüncelerini şöyle özetledi:

“Valla ne diyelim; kimileri arar bulamaz, kimileri de bulur, bizim gibi kıymetini bilemez... Çevremizdeki komşu vilayetlerin sahip olamadığı bir fuar alanına sahip olmamıza karşın, adını ‘kapalı’ yaparak, bir yılın 350 günü kapalı tutup, 10 gün veya 15 gün açık tutma marifetini bizden başka kim/ler becerebilirdi ki!”

İple boğularak öldürülen
Hacer A.’nın babası ve kardeşi tutuklandı

Yozgat'ın Sorgun İlçesi’nde 20 yaşındaki Hacer A. İle 3 aylık bebeği Batuhan A.’nın iple boğularak öldürülmesi hakkında yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan maktulün babası S.Ç. ve kardeşi H.Ç. tutuklandı.

Gözaltına alınanlardan maktulün amcası S.Ç. ve eski nişanlısı B.P. ise, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

23 Ocak 2011 Pazar

200 çiftçi sigarayı bırakıp sigortalı oldu

Yozgat’ın Sarıkaya İlçesi’nde Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından çiftçilere yönelik başlatılan “Sigarayı Bırak Sigortalı Ol” kampanyasına katılan 200 çiftçi, sigarayı bırakarak Tarım Sigortası yaptırdı.

Yozgat’ta devam eden kampanya kapsamında, Sarıkaya İlçesi’ne bağlı Yukarı Sarıkaya Kasabası’nı ziyaret eden Kaymakam Yaşar Dönmez, Belediye Başkanı Ali Osman Erbir, SGK İl Müdürü Duran Cesur ve İlçe Müdürü İsmet Çağlayan, belde sakinleri ile bir araya geldi. Yukarı Sarıkaya Belde Belediye Başkanı Mevlüt Ayhan, ziyaretlerinden dolayı protokol üyelerine teşekkür ederek, kampanyanın çok verimli ve faydalı olduğunu söyledi.

Yozgat’ta yapılan ilk ameliyatın fotoğrafı

Yozgat’ta ilk ameliyat, 22 Ekim 1938’de yapılmış.

İnternet üzerinden satış yapan bir sahaf, arkasında “22.10.1938 Yozgat’ta yapılan ilk ameliyat” yazan bu fotoğrafın aslını 50 TL bedelle satışa sunuyor.

(Yozgat Muhabir)

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz:
Bizim yaptığımız tirit Yozgat’takinden farklı

Samsun’un Havza, Ladik, Kavak, Asarcık ve Vezirköprü ilçeleri, “tirit” yemeğini tescil ettirmek için Türk Patent Enstitüsü’ne başvuruda bulundu.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, tirit’in boğazından asılan ve çevrilerek pişirilen kazdan damlayan yağlarla yapıldığını belirterek, “Kars’ta, Sivas’ta Yozgat gibi iç bölgelerde yapılan tirit yemeğinde kaz, su veya fırında pişirilir” dedi.

Alphan Manas’tan Antalya Ayazağı’daki Yozgatlılara ‘haksız zenginleşme’ suçlaması

Brightwell Holdings Yönetim Kurulu Başkanı Alphan Manas, zamanında Yozgat’tan gelip Antalya Ayazağı’daki askeri bölgeye gecekondu yapan Yozgatlıları “haksız zenginleşme”ye örnek olarak gösterdi.
İmar değişikliğiyle değer kazanan arazilerden devletin “değer vergisi” alması gerektiğini ileri süren Manas, bu konuda hazırladığı kanun teklifini TBMM’ye gönderdiğini söyledi.

İlçelere eskiden neden ‘kaza’ deniyordu?

Dr. Abdullah Demir, “Medeni Yargılama Hukuku / Osmanlı Mahkemesi” isimli kitabının “Mahkeme Görevlileri” bölümünün “Kadı” maddesinde, Ord. Prof. İsmail Hakkı uzunçarşılı’nın “Osmanlı Devletinin İlmiye Teşkilatı” isimli kitabından iktibas ederek bunu şöyle açıklıyor:

“Kadı’nın yargı ve yürütme yetkilerini kullandığı idarî birime “kaza” adı verilir. Günümüzde kaymakamlar tarafından yönetilen ilçeler, o dönemde kadı tarafından yönetildiği için, “kaza” ismi yakın zamana kadar kullanılmaya devam etmiş, daha sonra ilçeye çevrilmiştir. (Yozgat Muhabir)

Bir ablası olduğunu 42 yaşında öğrenen Emine Yüksel, kavuşmak için yetkililerden yardım istiyor

Küçük bir çocukken annelerinin vefat etmesi üzerine babaları tarafından iki aileye evlatlık olarak verilen kız kardeşler, yıllarca birbirlerinin varlığından habersiz olarak yaşamışlar.

Bu kardeşlerden, Yozgat’ın Sorgun İlçesi’ne bağlı Belencumafakılı Beldesi’nde yaşayan 42 yaşındaki Emine Yüksel, maddî yetersizlik sebebiyle Bodrum’da yaşadığını öğrendiği ablasının yanına gidemediğini belirterek, ona kavuşmak için yetkililerden yardım istiyor.

22 Ocak 2011 Cumartesi

Çekerek’te kavga: 1 yaralı

Yozgat'ın Çekerek ilçesinde çıkan kavgada bir kişi bıçakla yaralandı.

Milli Egemenlik Caddesinde 37 yaşındaki Y.T. ile arkadaşı 36 yaşındaki Hacı Ahmet A. arasında kavga çıktı. Kavganın büyümesi üzerine Y.T.’nin, üzerinde taşıdığı bıçakla Hacı Ahmet A.’yı yaraladığı iddia edildi. Hacı Ahmet A., Çekerek Devlet Hastanesi’ndeki ilk müdahalenin ardından Sorgun Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.

Gözaltına alınan Y.T., emniyetteki sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Yemek uzmanı Sahrap Soysal’dan
patatesli Yerköy çorbası tarifi

1959 yılında Gümüşhane’de doğan Sahrap Soysal, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kimya Bölümü’nden mezun olduktan sonra, 1983-1998 yıllarında çeşitli şirketlerde yönetici olarak çalıştı. 2001 yılında “Sahrap Abla” köşesiyle televizyonculuk hayatına atıldı.

Aynı yıl “Mutfakta Keyif” adlı programı hazırlayıp sunmaya başlayan Soysal, Hürriyet, Milliyet, Posta gazetelerinin yemek konusunda yayın danışmanlığını ve editörlüğünü yapıyor, aynı zamanda da bu gazeteler için yemek ilâveleri hazırlıyor.

Sahrap Soysal’ın yemek tariflerinden birisi de, Yozgat mutfağından, patatesli Yerköy çorbası. Soysal’ın çorba tarifi şöyle:

Lütfullah Kayalar’ı aday gösterdik de ne oldu

Rize Milletvekili ve eski Başbakan Mesut Yılmaz’ın Haziran’da yapılacak genel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) milletvekili listesine gireceği iddialarına CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu “Ben de gazetelerden okuyorum. Bu konuda hiçbir bilgim yok” derken, CHP kurmayları da tepki gösterdi.

“Devşirme oylar CHP’ye zarar veriyor” görüşünü dile getiren kurmayların bu konudaki görüşleri özetle şöyle:

“Bitlis’ten Edip Safter Gaydalı, Yozgat’tan Lütfullah Kayalar, Van’dan Şerif Bedirhanoğlu, İstanbul’daki Sivaslı oy potansiyeli düşünülerek 2007 seçimlerinde listeye konulan İlhan Kesici, 2002 seçimlerinde İstanbul’dan listeye giren ve seçilen Yaşar Nuri Öztürk örnekleri ortada. CHP’nin artık yeni ve yaratıcı yüzlerle yoluna devam etmesi gerekiyor. Üstelik Mesut Yılmaz’ın Yüce Divan’da yargılanmasına sebep olan olayları takip eden parti CHP’dir.”

Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran da bu konudaki haberler hakkında “Herhangi bir kimseye davetiye veya öneride bulunmamız söz konusu değil” dedi. (Kaynak: sabah.com.tr)

21 Ocak 2011 Cuma

Sorgun cinayetinde 4 gözaltı

11 Ocak 2011 tarihinde Yozgat’ın Sorgun İlçesi’nde 20 yaşındaki Hacer A. ile 3 aylık bebeği Batuhan A.’nın iple boğularak öldürülmesi hakkında yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul’da gözaltına alınan 4 kişi, Yozgat Emniyet Müdürlüğü’ne getirilerek sorguya alındı.

Olay hakkında yapılan soruşturmanın ardından İstanbul’a hareket eden Yozgat Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekibi, Hacer A.’nın babası S.Ç., kardeşi H.Ç., amcası S.Ç. ve eski nişanlısı B.P.’yi gözaltına alarak Yozgat'a getirdi. Yozgat Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen zanlılar sorguya alındı. (Kaynak: merhabayozgat.com)

Arabası istasyonda bulundu, kendisi 3 gündür kayıp

Yozgat’ın Yerköy İlçesi’nde geçen hafta Çarşamba günü birlikte pazar alışverişi yaptığı babasını evine bıraktıktan sonra kaybolan Adem Karaca’dan bir daha haber alınamadı.

Oğlunun otomobilinin Yerköy Tren İstasyonu’nda kapıları kilitli bir halde bulunduğunu kaydeden baba Osman Karaca, oğlunun hayatından endişe ettiklerini söyledi. 41 yaşındaki Adem Karaca’nın babası Osman Karaca, Yerköy Emniyet Müdürlüğü’ne kayıp bildirisinde bulunduklarını belirterek şöyle konuştu:

“Çarşamba günü oğlum beni otomobiliyle eve bıraktı. Kendi evine gidecekti, ancak bir daha kendisine ulaşamadık. Otomobili ise Yerköy Tren İstasyonu’nda kapıları kilitli, telefonu içerisine bırakılmış olarak bulundu. Emniyet araştırma yapıyor. Oğlumun hayatından endişe duyuyoruz.”

Oğlunun hiç kimseyle bir husumeti olmadığını belirten baba Karaca, oğlu Adem Karaca’yı görenlerin 0 505 750 05 36 numaralı telefona ihbarda bulunabileceklerini belirtti. (Kaynak: haber50.com)

Yozgat polisi, delilden suçluya ulaşmada uzmanlaşıyor

Delilden suçluya ulaşma yöntemlerini masaya yatıran Emniyet Genel Müdürlüğü, yurdun dört bir yanında yeni delil avcıları yetiştiriyor. Bursa’da düzenlenen kursa, Yozgat, Bursa, Balıkesir, Konya, Eskişehir, Sivas, Isparta, Uşak ve Yalova’dan 6’sı bayan 23 polis memuru katıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Polis Laboratuvarları Dairesi Başkanlığı tarafından Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü bünyesinde düzenlenen ve 28 Eylül 2010’da başlayan ‘Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Temel Eğitim Kursu’, 14 Ocak 2011 tarihinde tamamlandı. Kriminal polislere FBI teknikleri en ince detaylarına kadar anlatıldı.

Karaveli Köyü’nde 5 kilo esrar ele geçirildi

Çankırı’dan Yozgat’a gelen bir otomobilde ve Sorgun İlçesi’ne bağlı Karaveli Köyü’ndeki bir evde Jandarma tarafından yapılan aramada, toplam 5 kilogram esrar ele geçirildi.

Bir ihbarı değerlendiren Yozgat Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekip, Çankırı'dan Yozgat’a gelen Y.K. yönetimindeki 06 FM 737 plakalı otomobili takibe aldı. Otomobili Sorgun İlçesi’ne bağlı Karaveli Köyü’nde durduran Jandarma ekibi, otomobilde yaptığı aramada 1,5 kilogram esrar ele geçirdi. Y.K.’nın sorgulanmasının ardından Karaveli Köyü’nde 61 yaşındaki B.S isimli şahsın evinde de arama yapan ekip, evde de 3,5 kilogram esrar ele geçirdi.

Yapılan inceleme ve sorgulamanın ardından F.G., Y.K. ve O.E. isimli şahıslar gözaltına alındı. Olayla ilgili olarak soruşturma devam ediyor.

(Kaynak: haberx.com)

Ramiz Ongun AK Parti’den aday olacak

Referandumda ‘Evet’ oyu kullandığı için MHP yönetimi tarafından partiden ihrac edilmesi talebiyle disipline sevk edilen Ülkü Ocakları Kurucu Genel Başkanı Ramiz Ongun, AK Parti’den milletvekili adayı olacak.

Ramiz Ongun’a parti rozetini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın takacağı belirtiliyor.

Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı yapan, uzun yıllar merhum Alparslan Türkeş ile omuz omuza çalışan Ramiz Ongun, Türkeş tarafından ölümünden bir ay önce MHP kadrolarını yeniden canlandırmakla görevlendirilmişti. Ongun, 3 kez genel başkanlığa aday olmuş ancak seçilememişti.

AK Parti Antalya Milletvekili İrbeç istifa etti

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Antalya Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, partisinden istifa ettiğini açıkladı. İrbeç, istifa gerekçelerini ise AK Parti’nin iç politikada izlediği tutum ve demokratik açılım süreci olarak sıraladı.

İrbeç, “Seçim sonrası yapılacak Anayasal değişikliklerle milletimizin ve ülkemizin birlik ve bütünlüğünün bozularak bu yaranın daha da derinleşeceği endişesini taşımaktayım” diye konuştu.

Bir süre ‘Bağımsız’ kalarak siyaset yapacağını belirten İrbeç, yapacağı değerlendirmelerin ardından bir siyasi partiye katılabileceğinin de işaretini verdi.

İrbeç’in istifasıyla AK Parti’nin Meclis’teki sandalye sayısı 334’e düştü, Bağımsız Milletvekili sayısı da 9’a yükseldi.

20 Ocak 2011 Perşembe

Mehmet Çiçek, Yusuf Başer’le köprüleri attı

AK Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek, Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘kongreden sonra göreve gelen il başkanlarının kesinlikle istifa etmemeleri’ şeklindeki talimatına rağmen eski İl Başkanı Yusuf Başer’in, milletvekili aday adayı olup görevinden istifa ettiğine işaret etti. Milletvekili Çiçek, “Yusuf Başer’e önceki yapmış olduğu işlerden dolayı elbette kanaatimi söylüyordum, ama şimdi kanaatimi söylemem” dedi.

Daha önce Yusuf Başer’in il başkanı olmasına 3 milletvekilinin ve 14 ilçe teşkilatının karşı çıktıklarını, kendisinin ise olumlu kanaat belirttiğini hatırlatan Çiçek, “Yusuf Başer benim çocukluğunu bildiğim bir arkadaşımızdır. Yusuf Başer de her Yozgatlı gibi aday olma hakkına sahip. Bundan dolayı benim Yusuf Başer’i rakip olarak görmem hiçbir zaman doğru değil. Çünkü ben milletvekiliyim. Yusuf Başer’i ben neden rakip olarak göreyim?” diye konuştu.

Çiçek, iddialara açıklık getirdi

Yozgat’ta yerel basın kuruluşlarını ziyaret eden AK Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek, AK Parti İl Yönetimi ile birlikte ziyaret ettiği “Merhaba Yozgat” gazetesine önemli açıklamalarda bulundu. Merhaba Yozgat’ın “Partinin prensip kararına uymadı” başlıklı haberi şöyle:

19 Ocak 2011 Çarşamba

Yozgat, canlı hayvan kesim merkezi hâline gelecek

AK Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek, Yozgat Belediyesi’nin Pınar şirketi tarafından işletilen ve Et Balık Kurumu’na devredilen et ve süt entegre tesisinin bölgenin canlı hayvan kesim merkezi hâline geleceğini, burada kesimi yapılacak hayvanların da Yozgat’ta yetiştirilmesine çalışılacağını söyledi.

Yaşar Holding bünyesindeki Pınar Gıda Grubu’na bağlı olarak kurulan Anadolu Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş., “Orta ve Doğu Anadolu Hayvancılığı Geliştirme Projesi” kapsamında 2000 yılında Yozgat’ta faaliyete geçmişti. Mülkiyeti Yozgat Belediyesi’ne ait Pınar Şirketi tarafından işletilen Et ve Süt Entegre Tesisi, kira sözleşmesinin sona ermesinin ardından Et ve Balık Kurumu’na devredildi.

18 Ocak 2011 Salı

Biri Yozgatlı diğeri Kayserili…
Hamburg Eyalet Meclisi seçimlerinde 2 Türk aday

Sosyal Demokrat Parti (SPD) Hamburg eyalet teşkilatı tarafından 20 Şubat 2011 tarihinde yapılacak olan Hamburg Eyalet Meclisi seçimlerinde Yozgat Karabalılar Derneği'nin ikinci Başkanı Ali Rıza Şimşek ile Sınırsız Göçmen Girişimciler Derneği’nin Müdürü Kâzım Abacı milletvekili adayı gösterildi.

CCH Kongre ve Fuar Merkezi’nde düzenlenen parti kongresinde yapılan oylamada Şimşek eyalet listesinden 59. sıradan, Abacı da 21. sıradan milletvekili adayı seçildi.

Durusoy: Partide ayrışma olduğunu iddia edenler, olanı değil gönüllerinden geçeni yazıyorlar

Yusuf Başer’in AK Parti’den milletvekili aday adayı olduğu için İl Başkanlığı görevinden istifa etmesi üzerine geçici olarak İl Başkanlığı görevine getirilen Yasin Durusoy, parti içinde çekişme yaşandığına dair iddiaları yalanladı.

Parti içerisinde farklı fikirler veya gruplar olduğu şeklinde yerel medyada yer alan haber ve yorumların tamamının asılsız olduğunu belirten Durusoy, “Bu haberleri yayanlar veya yorumlayanlar, olanı değil kendi gönüllerinden geçeni gerçekmiş gibi yaymaya çalışmaktadırlar” dedi.

Yozgat Haber gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İnan Soyer, “Av. Başer’i ciddiye almak akla ziyan” başlıklı yazısında, “İl Teşkilatı içerisinde bir gruplaşmanın varlığı inkâr edilemez” iddiasında bulunmuştu.

Muhteşem Yüzyıl’ın perde arkası

Sürur Öztürk

Show TV’de yayınlanan “Muhteşem Yüzyıl” isimli dizinin medya vasıtasıyla kamuoyunda bu kadar çok tartışılır hâle gelmesinin temel sebebi, bu dizinin, uluslar arası boyutu olan bir projenin parçası olmasından kaynaklanıyor.

En yalın hâliyle özetlemek gerekirse, malûmunuz, yeni bir dünya düzeninin kurulmakta olduğu şu dönemde Türkiye Cumhuriyeti Devleti, özellikle Ortadoğu merkezli olarak, İslâm dünyasının lideri durumuna geliyor. Tabii, bu liderliğin, ittifak hâlinde hareket eden ABD ve Rusya’nın rıza gösterdikleri bir liderlik olduğunu da kaydetmek gerekir.

Bu konudaki çatışmanın sebebi ise, Türkiye’nin bu liderlik pozisyonunu kendi çıkarları için tehdit olarak gören bir karşı cephenin bulunması. Bu karşı cephe de, Türkiye’nin bu ‘önlenemeyen yükselişi’ni durdurmak için her yola başvuruyor. Mücadele alanlarından birisi de sinema sektörü.

Bana göre bu konuda en iyi analizi Star gazetesinden Şamil Tayyar ve Yeni Şafak gazetesinden ona destek veren İbrahim Karagül yaptı. Strateji uzmanı Prof. Dr. Mahir Kaynak’a bu konudaki kanaatini sordum; onun kanaati de aynı şekilde.

CHP İl Başkanlığına Onur Kaytan getirildi

“Merhaba Yozgat” gazetesinin haberine göre, CHP Yozgat İl Başkanlığı görevine Onur Kaytan getirildi.

Eski İl Başkanı Ali Keven, milletvekili aday adayı olduğu için görevinden istifa etmişti.

17 Ocak 2011 Pazartesi

Sen niye milletvekili olmak istiyorsun kardeşim?

Yorum – Sürur Öztürk

Eğer doğduğunuz ve “burası benim memleketim” dediğiniz şehre gerçekten hizmet etmek istiyorsanız, milletvekili olmanız şart değildir.

Bir gazeteciyseniz, çok iyi haberler yaparak Yozgat’a hizmet edebilirsiniz. Bir sivil toplum kuruluşunun mensubu ya da başkanıysanız, faaliyet alanınıza giren konularda yapacağınız çalışmalarla da memleketinize hizmet edebilirsiniz. Bir işadamıysanız, şehrinize yapacağınız yatırımlarla şehrinizin kalkınmasına katkıda bulunabilirsiniz.

Örnekleri çoğaltabilirsiniz.

“Ama milletvekili olarak daha fazla hizmet edilebilir” diyorsanız, bu konuda samimi olduğunuza dair ikna edici örnekler verebilmelisiniz. Yani, “Sen, milletvekili aday adayı olmadan önce Yozgat için ne yaptın ki, milletvekili olduğunda daha fazlasını yapacağını söylüyorsun?” sorusunun sizde tatminkâr bir cevabı olmalı. Lütfen, aşağıdaki basit sorulara cevap vermeye çalışarak kendinizi sınayınız:

Baca deliğine sakladığı 4 bin Lira çatıya uçtu

Yozgat’ın Çekerek İlçesi’ne bağlı Karahacılı Köyü’nden İstanbul’a çalışmak için giden Kerim Ünal Elvanoğlu, 4 bin Lirasını bir poşedin içine koyup, çalıştığı inşaatın baca deliğine sakladı. Elvanoğlu, parasını almaya gittiğinde, bacada yeller esiyordu. Arkadaşlarının yardımıyla içinde 4 bin Lira bulunan poşedi aramaya başlayan Elvanoğlu, parasını çatıda buldu.

karahacili.com isimli sitede “Paralar uçtu” başlığıyla ve Bilal Aktaş imzasıyla yayınlanan haberde olay, “Değerli Köylülerimiz, bu aralar paralarla başımız dertte. Fare vakasından sonra bir de bacadan paralar uçtu” ifadesiyle anlatılıyor ve “Aman paralara dikkat” uyarısıyla son buluyor. (Yozgat Muhabir)

Başer ve Yıldırım da aday adayı

AK Parti Yozgat İl Başkanı Yusuf Başer, Kadın Kolları Başkanı Sibel Yıldırım ve Boğazlıyan İlçe Başkanı Yusuf Yıldırım, milletvekilliği aday adaylığı için görevlerinden istifa ettiler.

AK Parti Yozgat İl Başkanı Yusuf Başer, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, milletvekili aday adayı olmak üzere görevinden istifa ettiğini açıkladı. Başer’in istifasıyla boşalan İl Başkanlığı görevini, Siyasî ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Yasin Durusoy yürütecek.

AK Parti Yozgat İl Teşkilatı’ndan milletvekili aday adaylığı dolayısıyla istifa eden diğer bir isim de Kadın Kolları Başkanı Sibel Yıldırım oldu. Yıldırım, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Meclis’te daha çok kadın milletvekili görmek istiyoruz” açıklamasından cesaret aldığını söyledi.

16 Ocak 2011 Pazar

Yozgatlılar Federasyonu Kongresi’nde gerilim

İstanbul Yozgatlılar Federasyonu’nun 15 Ocak’ta Zeytinburnu Belediyesi Konferans Salonu’nda yapılan kongresi, 22 Ocak 2011 tarihine ertelendi.

MHP’li kocaları kendilerine kötü davranan kadınlar, intikamlarını sandıkta alıyorlar

MHP Genel Merkezi’nde Araştırma, Strateji ve Geliştirme biriminin başkanlığını da yürüten MHP Genel Başkan Yardımcısı Osman Çakır, MHP’li kocaları kendilerine kötü davranan kadınların, sandıkta başka partilere oy vererek intikam aldıklarını ileri sürdü.

Çakır, “Bizim beyler eve gidiyor, efeleniyor, küfeleniyor hanımı kızdırıyor. Hanım da diyor ‘Sen misin böyle yapan’ sandıkta intikamını alıyor. Bu söylediklerim tahmini değil araştırmaların sonucu” dedi.

10 Ocak 2011 Pazartesi

CHP İl Başkanı Ali Keven de istifa etti

Önümüzdeki Haziran ayında yapılacak olan Milletvekili Genel Seçimi’nde milletvekili adayı olabilmek için CHP’den dün de 16 il başkanı istifa etti. İl başkanlığı görevinden istifa edenler arasında CHP Yozgat İl Başkanı Ali Keven de bulunuyor.

CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, MYK toplantısının ardından yaptığı açıklamada, toplam 34 il başkanının istifa ettiğini açıkladı.

CHP’nin İzmir, Giresun, Gaziantep, Amasya, Sakarya, Malatya, Bilecik, Adıyaman, Kayseri, Erzurum, Yalova, Karaman, Nevşehir, Denizli, Yozgat ve Çorum il başkanları dün milletvekili aday adayı olmak için görevlerinden ayrıldıklarını bildirdiler. İl başkanlarının yanı sıra, çok sayıda ilçe başkanı ile il ve ilçe teşkilatlarında görevli bazı isimler de milletvekili aday adayı olmak için istifa etti.

Yozgat’taki gizli Hıristiyanlar

Sürur Öztürk

“Chronicle” dergisinin 2009 yılında yayınlanmış olan 14. sayısındaki “Gizli Hristiyanlar Trabzon’dan Yozgat-Akdağmadeni’ne Kadar Yayılmıştı / Kromnililerin Mahrem Macerası” başlıklı araştırma yazısını okuyunca, konu hayli ilgimi çekti.

Merak edip derginin eski sayılarını karıştırınca, Arkın Tepeli imzasını taşıyan “Hayali Cemaatin Garip Patriği” başlıklı bir başka yazıyla karşılaştım.

Kendilerini Müslüman gibi gösteren ‘gizli Hıristiyanlar’ kadar, Türk olduklarını iddia eden ancak tarihî kayıtlara göre Ermeni-Rum kökenli oldukları anlaşılan Erenerol ailesinin Yozgat’la irtibatları sizin de ilginizi çekebilir.

Müstakil Türk Ortodoks Patrikhanesi’nin, adını sonradan Zeki Erenerol olarak değiştirmiş olan Papa Eftim tarafından kurulduğunu, Papa Eftim’in de 1884 Yozgat-Akdağmadeni doğumlu olduğunu öğrenmek, bu ilgiyi kaçınılmaz hâle getiriyor.

Geçmişte MHP’den milletvekili adayı olmuş, Ergenekon Soruşturması’nın eski tutuklu sanıklarından, Türk Ortodoks Kilisesi’nin Basın Sözcüsü Sevgi Erenerol’un da bu ailenin mensubu olması, konuyu daha da ilginç hâle getiriyor.

Bir sonraki yazıda, bu araştırma dosyalarında ilginç bulduğum bazı hususlara dair notlar aktaracağım. Yozgat tarihi, gerçekten de ilginç ayrıntılarla dolu…

(sururozturk@gmail.com)

9 Ocak 2011 Pazar

Emekliler arasındaki zam farkı kalkıyor

Meclis’te görüşülen Torba Yasa Tasarısı’na konulan emekliler arasındaki zam farkını ortadan kaldıran düzenleme, yakında yasalaşarak yürürlüğe girecek. Düzenleme komisyonda görüşüldükten sonra Meclis Genel Kurulu’na gelecek ve yasalaşarak yürürlüğe konulacak. Düzenlemeyle; memur emeklileri ile işçi ve Bağ-Kur emeklileri arasındaki zam oranı farkı kalkacak, işçi emeklileri 40-50 lirayı bulan bir fark alacak. Bu farka enflasyon artışı da eklenecek. Yasanın 1 Ocak'tan itibaren geçerli olması ile farklar bu ayki maaşlara da yansıyacak. Yapılan çalışmayı büyük bir sevinçle karşılayan emekliler, "Aradaki haksızlık giderilmiş oldu. Şimdi intibak yasası ve bankaların vereceği promosyonlarla ilgili müjdeli haberler bekliyoruz" diye konuşuyor. (Kaynak: bugun.com.tr)

Engellilere müjde: Trenle seyahat ücretsiz

Hayatın her alanında sorunlarla karşılaşan engellilerin yüzünü güldürecek haber Devlet Demiryolları’ndan geldi.
Bedensel engel oranı yüzde 90 ve üzerinde olan vatandaşlar, trenlerde ücretsiz yolculuk yapacak. Ücretsiz yolculuk için sadece resmî hastanelerden alınmış sağlık kurulu raporunda yüzde 90 ve üstü oranında özrü bulunduğuna dair yazı isteniyor. Engelliye refakat edenler için ise herhangi bir şart aranmıyor.

Ekici’den Giresun’da korku propagandası

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici, partisinin Giresun İl Teşkilatı’nın Özel İdare Kültür Sitesi’nde düzenlenen Genişletilmiş İl Divan Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, 2011 yılının devletin şekli, rejimi, bayrağı ve dili dahil olmak üzere pek çok tartışmanın masaya yatırılacağı bir yıl olma şüphe ve endişesini taşıdıklarını söyledi. Ekici, “Türkiye, pek çok kritik seçim yaşamıştır; ancak 2011 seçimi kadar kritik seçimler azdır” dedi.

7 Ocak 2011 Cuma

Soyer: AK Parti İl Başkanı Başer, milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa edecek

Yozgat Haber gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni İnan Soyer, AK Parti Yozgat İl Başkanı Avukat Yusuf Başer’in Milletvekili Genel Seçimi’nde aday adayı olacağını, bu sebeple de İl Başkanlığı görevinden istifa edeceğini ileri sürdü.

Soyer’e göre, Başer’in istifa etmesi hâlinde boşalacak olan İl Başkanlığı görevine getirilmesi muhtemel isimler ise, Yasin Durusoy, Fahri Açıkgöz ve Ali Efendi Açıkgöz.

6 Ocak 2011 Perşembe

İlber Hoca, Harem Dairesi’ni kiralamak isteyen Amerikalı münasebetsizlere hadlerini bildirdi

Prof. Dr. İlber Ortaylı, Topkapı Müzesi'nin haremini otel gibi kiralamak isteyen bir grup yabancıya ‘Eğitimsiz adamlarsınız’ diyerek tepki gösterdi.
Sadece Amerikalıların değil başka yabancıların da bu talepte bulunduğunu belirten Ortaylı, "Kim bunları bu işe yönlendiriyor?” diye sordu.

2 Ocak 2011 Pazar

Kitap yazsam, takvim kadar ilgi görmezdi

Yozgat’ın yetiştirdiği folklor araştırmacısı yazar Ertuğrul Kapusuzoğlu, Yozgat Belediyesi tarafından tarihî Hayri İnal Konağı’nda düzenlenen sohbet programında, Yozgat kültürü ve bu alanda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Yozgat’ı Yozgatlılar dışında kimsenin yazamayacağını, anlatamayacağını kaydeden Kapusuzoğlu, zamanında Abbas Sayar’ın Yozgat’ı yazdığını vurgulayarak, “Büyük üstat keşke Yozgat’ı biraz daha fazla yazsaydı. Abbas Sayar’ın sakalı varmış, bize ne? Arada bir alkol alırmış, bize ne? Bizi ilgilendiren, Yozgat'ı anlatması. Keşke Yozgat’ı biraz daha anlatsaydı. Abbas Sayar’ın bizim üzerimizde emeği çok fazla, onu minnetle ve rahmetle anıyorum” diye konuştu.

Yozgat’ın mani, şiir gibi halk edebiyatı ürünlerini ‘Yozgat Kültür Takvimleri’ adıyla yayınlanan takvimlere kaydettiğini hatırlatan Kapusuzoğlu, “Çünkü ‘Ben Yozgat kültürüne katkı sağlayacak bir kitap bastırayım’ deseydim, Belediye Başkanı bu işe yanaşmayacaktı, basılan kitabı da çok az kişi okuyacaktı” dedi.

Sevgi Evleri’nde bir vatansever şair

Milli Şair Mehmet Âkif Ersoy, vefatının 74’üncü yılında Yozgat Sevgi Evleri ve Yozgat Çocuk Yuvası Müdürlüğü’nün birlikte düzenlediği bir programla anıldı.

Sevgi Evleri Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Yozgat Valisi Necati Şentürk, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Vali Yardımcısı Nurullah Aktaş, İl Müftüsü Nuh Korkmaz, bazı kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, öğretmenler, Sevgi Evleri ve Çocuk Yuvası’nda barınan çocuklar katıldı.

İslâm Ordusu, Mekke’yi kan dökmeden fethetti

Türk Ocağı Yozgat Şubesi tarafından “Mekke’nin Fethi” konulu konferans düzenlendi. Türk Ocağı Konferans Salonu’ndaki programa emekli öğretmen Mustafa Ağıralioğlu konuşmacı olarak katıldı.

Ağıralioğlu, Mekke’nin fethini, ‘sayıca az olan ilk Müslümanların müşriklere karşı imanlarını korumak ve yaymak maksadıyla hicret ettikleri Mekke’yi, 10 yıl sonra güçlü ve kalabalık bir ordu hâlinde geri dönüp fethetmeleri’ olarak özetledi.

Ağıralioğlu, “Hicretin altıncı yılında Peygamber Efendimizle Hudeybiye Antlaşması’nı yapan Mekkeli müşrikler, iki yıl sonra bu antlaşmayı bozdular. Sulhun devamı için Müslümanlara yapılan yeni tekliflere de uymadılar. Peygamber Efendimizin hazırladığı İslâm ordusu, hicretin onuncu yılında müşriklerden Mekke’yi kan dökülmeden aldı” dedi.

Birlikte yaşamak

Yorum / Mahir Kaynak

Formül şu olmalıdır: İnsanların soy, kültür değerleri, inançları bir üstünlük veya aşağılanma sebebi olmayacaktır. Bunu savunanlar dışlanmalıdır. Geçmişimizde bugün gerekli saydığımız hiçbir şart önemsenmemiştir. Her soy ve kültürden insanlar, ortak değerlere bürünerek, ülke yönetiminde söz sahibi olmuştur.

Noel Baba alacağını almış…

1 Ocak 2011 Cumartesi

PMYO’nun öğrenci kapasitesi 2 katına çıkarılacak

Yozgat Polis Meslek Yüksek Okulu’nun (PMYO) öğrenci kapasitesinin iki katına çıkarılması için yapılacak olan ek binalar için tahsis edilen 13.6 milyon TL tutarındaki ödenek, Yozgat Valiliği’ne gönderildi.

PMYO’da hâlen 558 öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Vali Şentürk, ilâve olarak yapılacak eğitim ve yurt binaları ile bu sayının bine çıkacağını söyledi. Şentürk, ilâve binaların yapımı için 2 ay içerisinde ihale açılacağını kaydetti.