17 Mayıs 2011 Salı

Mitingde kalabalık çok, coşku azdı
Erdoğan’dan heyecan uyandıran bir söz çıkmadı

Yozgat’tan beklentim 4-0

Yozgatta halka hitab eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçen yıl 12 Eylül’de yapılan halk oylamasında Yozgat’ın yüzde 77.3 oy oranıyla Anayasa değişikliğine ‘evet’ dediğini hatırlatarak, şöyle konuştu:

“Çünkü Yozgat, yiğidin harman olduğu yerdir. 12 Eylül’de yiğitliğini bir kez daha gösterdiği için, Yozgat’a, Yozgatlı tüm kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Yozgat bizi bilir, biz Yozgat’ı biliriz. Yozgat bize sevdalıdır, biz de Yozgat’a sevdalıyız. (…) Siz, AK Parti’yi bağrınıza bastınız. Yozgat, bu bakımdan bizim göz bebeğimizdir, canımızdır. Yozgat’a hizmet üretmek, bizim gururumuzdur. Yozgat’ı imar etmeye, Yozgat’ı yeniden inşa etmeye devam edecek, bozkırın ortasında, Bozok Ovası’nda bir dünya kenti, bir marka kent oluşturmak için çok daha fazla ter dökeceğiz.”

Konuşmasında muhalefet partilerini eleştiren Erdoğan, “Gelin bu MHP’ye 12 Haziran’da dersini verin. Benim Yozgat’tan beklentim şu: Yozgat’tan 4’te 4 bekliyorum. Yozgat’a bu yakışır” dedi.

Yozgat bize sevdalıdır, biz de Yozgat’a sevdalıyız

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yozgat’ta toplu açılış törenine katıldı ve Cumhuriyet Meydanı’nda halka hitab etti.

Konuşmasına, Yozgat’ın ilçelerini tek tek saydıktan sonra “Oralarda yaşayan tüm kardeşlerime selâmlarımı, sevgilerimi yolluyorum” diyerek başlayan Erdoğan, “Gönül insanı rahmetli Ahmet Efendi’nin şehri Yozgat’ı gönülden selâmlıyorum” dedi.

Geçen yıl 12 Eylül’de yapılan halk oylamasında Yozgat’ın yüzde 77.3 oy oranıyla Anayasa değişikliğine ‘evet’ dediğini hatırlatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yozgat, bir kez daha gür bir sada ile ‘ileri demokrasi’ dedi. ‘Büyük Türkiye’ dedi. ‘Üstünlerin hukuku değil, hukukun üstünlüğü’ dedi. Yozgat, kendisinden bekleneni en iyi şekilde yaptı. Çünkü Yozgat, yiğidin harman olduğu yerdir. 12 Eylül’de yiğitliğini bir kez daha gösterdiği için, Yozgat’a, Yozgatlı tüm kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Yozgat bizi bilir, biz Yozgat’ı biliriz. Yozgat bize sevdalıdır, biz de Yozgat’a sevdalıyız. Biz, Yozgat’ın nasıl kendi kaderine terk edildiğini çok iyi hatırlarız. Yozgat’ın nasıl ihmal edildiğini, nasıl öksüz, yetim bırakıldığını çok iyi biliriz. Yozgat’ın bu CHP iktidarlarından, bu MHP iktidarlarından neler çektiğini biz çok iyi biliriz. 3 Kasım 2002’de siz, bu harekete sahip çıktınız. Siz, AK Parti’yi bağrınıza bastınız. Yozgat, bu bakımdan bizim göz bebeğimizdir, canımızdır. Yozgat’a hizmet üretmek, bizim gururumuzdur. Yozgat’ı imar etmeye, Yozgat’ı yeniden inşa etmeye devam edecek, bozkırın ortasında, Bozok Ovası’nda bir dünya kenti, bir marka kent oluşturmak için çok daha fazla ter dökeceğiz.”

Konuşmasında muhalefet partilerini eleştiren Erdoğan, “Gelin bu MHP’ye 12 Haziran’da dersini verin. Benim Yozgat’tan beklentim şu: Yozgat’tan 4’te 4 bekliyorum. Yozgat’a bu yakışır” dedi.

2006 yılında Bozok Üniversitesi’ni kendilerinin kurduğunu hatırlatan Başbakan Erdoğan, mitingden sonra Eğitim Fakültesi’nin açılışını yapacaklarını, bin kişilik yüksek öğrenim öğrenci yurdunu da bu gün hizmete açacaklarını söyledi.

Başbakan Erdoğan, AK Parti iktidarında Yozgat’a yaptıkları hizmetleri şöyle anlattı:

“Yozgat’ta bizden önce –bakın burası çok önemli- 43 kilometre duble yol vardı, bölünmüş yol vardı. Biz ne kadar yaptık biliyor musunuz değerli kardeşlerim? Biz, Yozgat’ı bölünmüş yollarla daha da artırdık, üzerine 278 kilometre bölünmüş yol ilâve ettik. Yozgat’ı Kayseri, Sivas, Çorum ve Kırıkkale’ye böylece bölünmüş yollarla bağladık. Medeniyet bu değil mi? Yolun varsa medenisin, suyun varsa medenisin, uçakların varsa, gemilerin varsa medenisin. Şimdi Ankara - Sivas Hızlı Tren Hattı biliyorsunuz Yozgat’ın en batısından girip en doğusundan çıkarak Yozgat’ı boydan boya kat ediyor. Hızlı tren Yozgat’a geliyor. Bu hattın Yerköy – Sivas bölümünün şu anda yapımı devam ediyor. Bunları biz yaparız ve yapıyoruz. Benim Yozgatlı kardeşim hızlı trene binecek, inşallah onun huzurunu yaşayacak.

Adalet hizmetlerinin daha iyi şartlarda verilebilmesi için Yozgat’ı adalet saraylarıyla donattık. Merkez’in yanı sıra, Sorgun, Yerköy, Akdağmadeni ve Boğazlıyan adalet saraylarını tamamlayıp hizmete açtık. Merkezin yanı sıra Sarıkaya, Boğazlıyan, Akdağmadeni, Sorgun, Kadışehri ve Yenifakılı ilçelerimize modern devlet hastaneleri yapıyoruz. Hepsini de 2013 yılına kadar tamamlayıp hizmetinize sunacağız.

Açılışını yapacağı et kombinasına da temas eden Erdoğan, “Bildiğiniz gibi Yozgat’ta bir et kombinası vardı ama bir türlü verimli şekilde işletilemedi. Biz bu kombinayı Et Balık Kurumu’muz bünyesine aldık ve bu kombinaya 16 trilyon Lira yatırım yapıp, Yozgat’ta hayvancılığı destekleyecek, istihdam oluşturacak bir işletme hâline dönüştürüyoruz. Bu gün de bunun açılışını yapıyoruz” diye konuştu.

“Yaptığımız hizmetleri teker teker saymaya kalksak, şu Çamlık’taki ağaçların sayısı yetmez” diyen Erdoğan, Çamlık Millî Parkı ile ilgili projeyi de şöyle dile getirdi:

“Şimdi Çamlık’ı da inşallah Millî Park hâline getiriyoruz. Hemen seçim sonrası proje çalışmalarını uygulamaya alacağız ve Çamlık inşallah Yozgat’ın (Türkiye’nin) en güzel millî parklarından biri hâline gelmiş olacak.”

Erdoğan, Yozgat’ta bin 109 derslik yaptıklarını, Yozgat’a 8 bin 920 adet bilgisayar gönderdiklerini, Yozgat’a toplam 72 trilyon sağlık yatırımı yaptıklarını, tomografi cihazı olmayan Yozgat’a 3 adet tomografi cihazı ve 1 adet MR (Em-Ar) cihazı kazandırdıklarını, 36 olan diyaliz cihazı sayısını 112’ye, 6 olan 112 İstasyonu sayısını 16’ya, 7 olan ambulans sayısını 23’e, 75 olan uzman hekim sayısını 186’ya, 650 olan ebe ve hemşire sayısını 868’e çıkardıklarını, KÖYDES Projesi kapsamında Yozgat’ta (eski parayla) 91 trilyon Lira yatırım yaptıklarını anlattı.

MHP’nin iktidar ortağı olduğu dönemde çiftçilere yüzde 59, esnaf ve sanatkârlara da yüzde 47 faizle kredi verildiğini hatırlatan Erdoğan, bu oranı yüzde 5’e düşürdüklerini belirtti. Erdoğan, 5 bin Lira olan kredi miktarını da 100 bin Liraya çıkardıklarını hatırlattı.

Doğalgazı Yozgat’a kendilerinin getirdiğini belirten Erdoğan, 2002’de tarımda Yozgat’a 62 trilyon kaynak sağlandığını, kendilerinin ise 103 trilyon Lira tarımsal, 27 trilyon Lira da hayvancılık desteği verdiklerini söyledi. Devlet Su İşleri’nin 231 trilyon Lira yatırım yaptığını kaydeden Erdoğan, “Bunlar içinde 1 adet gölet, 3 adet sulama tesisi, 2 adet müteferrik sulama tesisi ve 25 adet taşkın koruma tesisi inşa ettik ve 2 milyon 727 bin metreküp suyun depolanması ve 37 bin 360 dekar arazinin sulanması bunlarla sağlandı” dedi.

Erdoğan, Gellingüllü Barajı Sulama Projesi’nin eksiklerini tamamlamakta olduklarını, yeni şebekelerin inşasına başladıklarını, Sorgun’un içme suyu sıkıntısının giderilmesi için çalışmalara başladıklarını kaydetti. Erdoğan, restore edilerek hizmete açılan camilerin isimlerini de tek tek sıraladı. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bütün bunların yanında, Boğazlıyan Bahariye Termal Turizm Merkezi, Sorgun Termal Turizm Merkezi, Yozgat Sarıkaya Gelişme Alanı Termal Turizm Merkezi ile Yozgat’ın bu alandaki potansiyelini de harekete geçirdik.”

Konuşmasının sonunda, 12 Haziran seçimine 26 gün kaldığını hatırlatan Erdoğan, “Şimdi bu 26 günde çok çalışacağız. Kapı kapı dolaşmaya var mıyız?” diye sordu. Miting alanından gelen sesi zayıf bulan Erdoğan, “Yav erkekler, beyler, hanımların sesi inanın sizden çok çıkıyor. Maşallah hanımlar sizden daha çok çalışıyor, öyle görüyorum ben. Siz ne zaman çalışmaya başlayacaksınız? Sizi de bir duyalım bakalım. Şöyle bayrakları arka taraftan da bir görelim, elleri bir görelim. Bu mücadele, benim sadece bireysel mücadelem değil, bu millet olarak bizim ortak mücadelemiz, bunu birlikte vereceğiz” diye konuştu.

Erdoğan daha sonra miting meydanını dolduran vatandaşlara, “Beraber yürüdük biz bu yollarda…” şeklinde başlayan şarkı sözlerini tekrarlattı.

Başbakan Erdoğan, mitingin ardından Şehitler Fen Lisesi’nin bahçesinde düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. 16 tesisin açılışının yapıldığı törene, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, AK Parti Milletvekili Abdülkadir Akgül de katıldı.

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: