7 Aralık 2009 Pazartesi

Akgül: Sorgun nüfusu Yozgat nüfusuna ulaştı; elbette ki yatırımlar Sorgun’a yapılacak

Geçen Kasım ayında Sarıkaya Mehmetoğulları Otel’de yaptığı değerlendirme toplantısında Sarıkaya ilçesine yapılması planlanan yüksek okulun temelinin 15-20 gün içinde atılabileceğini söyleyen AK Parti Yozgat Milletvekili Abdülkadir Akgül, temel atma töreninin 2010 yılı Mayıs-Haziran aylarına ertelendiğini bildirdi.

Yüksek okul yaptırmak milletvekilinin görevi değildir

Yüksek okul yaptırmanın bir Milletvekilinin görevi olmadığını; Milletvekilinin görevinin, “ilini Meclis’te iyi bir şekilde temsil etmek ve yatırımlardan İlini faydalandırmak” olduğunu ifade eden Sarıkayalı Akgül, Sorgun nüfusunun Yozgat merkez ilçe nüfusuna ulaştığını belirterek, “Elbette ki yatırımlar Sorguna yapılacak. Zaten ben de Sorgun kontenjanından seçildim” diye konuştu.

Temel atma töreni 2010 baharına kaldı

Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde yayınlanan “Yöre Haber” gazetesinin internet sitesinde yer alan “Temele erteleme” başlıklı habere göre, Bozok Üniversitesi’ne bağlı olarak Sarıkaya ilçesine yapılması planlanan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Meslek Yüksek Okulu’nun temel atma töreni 2010 yılı Mayıs-Haziran aylarına ertelendi. Habere göre, yüksek okulun bu ay sonunda düzenlenmesi planlanan temel atma töreninin ertelenme gerekçesi, hava şartlarının müsait olmaması ve törene katılacak olan ‘en az 2-3 bakanın’ programlarının yoğun olması.

Sorgun kontenjanından seçilmiştim

Yöre Haber’in haberinde, kendisi de Sarıkayalı olan AK Parti Yozgat Milletvekili Abdülkadir Akgül’ün, geçen Kasım ayında Sarıkaya Mehmetoğulları Otel’de yaptığı değerlendirme toplantısında söylediği sözler de hatırlatıldı. Habere göre Akgül, bu konuda şunları söylemişti:

“Yüksek okul yaptırmak bir Milletvekilinin görevi değildir. Hiçbir Milletvekili yüksek okul yaptırmaz. Milletvekilinin görevi, ilini Meclis’te iyi bir şekilde temsil etmek ve yatırımlardan ilini faydalandırmaktır. Bu gün Sorgun nüfusu Yozgat ile eşit hâle geldi; elbette ki yatırımlar Sorgun’a yapılacak. Zaten ben de Sorgun kontenjanından seçildim.”

(Yozgat Muhabir)