13 Eylül 2009 Pazar

Çandır Belediyesi’nin CHP dönemindeki borcu yüzünden, MHP’li başkanın koltuğu haczedildi

Kömür ticareti yapan işadamı Emre Yıldırım, Yozgat’ın Çandır ilçe belediyesinin kendisine olan borcu ödenmeyince, Başkan Ahmet Eroğlu’nun makam masası ve koltuğu ile belediyenin çelik kasasındaki 1.745 Liraya haciz yoluyla el koydurdu.

Başkan Eroğlu, haciz memurlarının diğer odalardaki eşyalara dokunmayıp özellikle makam masası ve koltuğunu haczetmelerini utanç verici bulduğunu belirtirken, “Bu onur kırıcı haciz işlemini protesto için, odama yeni bir makam masası ve koltuk almayacağım, görevimi tek sandalyede sürdüreceğim” dedi.

İcraya sebep olan borcun, Çandır Belediyesi’nin CHP’li Hacı Bulucu’nun Belediye Başkanlığı dönemindeki borçtan kaynaklandığı ileri sürülüyor.
...

Yozgat’ın Çandır Belediyesi’nde gerçekleştirilen haciz olayını, Yozgat’ın mahallî gazetelerinden “Yozgat” gazetesi, web sitesinde manşetten duyurdu.


yozgatgazetesi.com’un “özel haber” logosuyla yayınladığı haberde, ‘haciz operasyonunun belediye personelini ve duyanları şaşkına çevirdiği’ kaydedildi.

Yozgatgazetesi.com’un haberine göre; Çandır Belediyesi’nden kömür parasını alamayan Emre Yıldırım isimli Çayıralanlı bir kömür müteahhidi, belediyeyi icraya verdi. Çayıralan İcra Müdiresi Nuran Kader ve alacaklı Emre Yıldırım’ın avukatı Erdal Kılınç, haciz işlemini gerçekleştirmek üzere, 2 polis memuruyla birlikte belediye binasına gittiler. Başkan Eroğlu’nun itirazlarına rağmen, tahakkuk servisindeki çelik kasa içerisindeki 1.745 Lira’ya el koyan görevliler, daha sonra makam odasına geçerek, Başkan Eroğlu’nun makam masasını ve koltuğunu haczederek Çayıralan’a götürdüler.

Çandır Belediye personeli, başkanlarının makam koltuğu ve masasının götürülüşünü şaşkınlıkla ve ağlamaklı gözlerle izlediler. Olay, ilçe sakinleri arasında da üzüntüyle karşılandı.

Masa ve koltuğun haczedilmesi utanç verici

Yozgat gazetesinin konuya dair sorularını cevaplayan Çandır Belediye Başkanı Ahmet Eroğlu, haciz olayından büyük üzüntü duyduğunu belirterek, hacze sebep olan alacak davası hakkında şu açıklamada bulundu:

“Her Belediye gibi biz de finansman sıkıntısı çekiyoruz. Ama eski dönemden gelen borçlarımızı imkânlar ölçüsünde taksitlendirerek ödüyoruz. Ancak, bizim belediyeden kömür alacaklısı olan Emre Yıldırım ile borç bakiyesi ile ilgili sorunumuz vardı. Elimizdeki faturası 71.000 Lira, talep ettiği para 96.000 Lira. Bu arada geçen yıldan bu yana ödenemeyen 71.000 Lira ana borç, icra masrafları ve gecikme faizleriyle birlikte 124.000 liraya yükselmiş. Emre Yıldırım’ın alacak davasına itirazlarımız henüz sonuçlanmadı. Alacaklının bizi üzen haksız talebi ve çirkin haczi karşısında yasal yönden gereken ne varsa yapacağız.”

Başkan Eroğlu, Belediyede onca masa koltuk varken Çandır halkının temsilcisinin kullandığı masa ve koltuğun haczedilmesini utanç verici bir işlem olarak yorumladı. Eroğlu, bu konuda da şöyle konuştu:

“Eğer bu işlemi o anda halkımız,esnafımız duysaydı o koltuğu ve masayı hiç kimse bir yerlere götüremezdi ama ben olay çıksın istemedim, o anda kimseye söylemedim. Bu onur kırıcı haciz işlemini protesto için odama yeni bir makam masası ve koltuk almayacağım, görevimi tek sandalyede sürdüreceğim.”

Belediye olayı “Çandır’a kara leke” başlığıyla duyurdu

Haciz olayı, Çandır Belediyesi’nin internet sitesinde de “Çandır’a kara leke” başlıklı bir açıklama ile duyuruldu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi.

“1931 yılında kurulan yaklaşık 79 yıllık Çandır belediyesi ilk defa bir önceki Belediye Başkanı CHP’li Hacı Bulucu’nun savurganlığı yüzünden 124.545,00 TL (eski parayla yüzyirmidört milyar beşyüzkırkbeş milyon lira) kömür borcundan dolayı Çandır Belediyesi’ne icra gelmiş olup Çelik kasasına, Belediye Başkanı makam koltuğu ve masasına el konulmuş olup Çayıralanlı bir vatandaşın yedieminine teslim edilerek araca yüklenip Çayıralan’a gönderilmiştir.

Belediye Başkanımız 2 Nisan tarihinden bu yana (belediyeyi teslim aldıkdan sonra) 2 büyük icrası olup 1.icrası; 3 ay önce Kayseri’den Büssan adlı kilittaş firmasına 286.000,00TL (eski parayla ikiyüzseksenaltı milyar) borcunu yapılandırmış 2. büyük icrası ise 10.09.2009 tarihinde kömürcüden gelmiştir.

Yaklaşık yapılandıran icra 457.000,00TL olup muhtemelen önümüzdeki aylarda bu rakamın 1 trilyona çıkması beklenmedktedir. Bu borcların tamamı piyasa borcu olup yaklasık 5.4 trilyon da kamu ve kuruluşlarına icralık borcu vardır. Cenab-ı Allah’tan Belediye Başkanımıza ve çalışma arkadaşlarına sabır dileriz.”