TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in Özgeçmişi
Cemil Çiçek |
Cemil Çiçek, 1946 yılında Yozgat’ta doğdu. 1971 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 10 yıl süreyle serbest avukat olarak çalıştıktan sonra Yozgat Belediye Başkanlığı yaptı. Daha sonra Yozgat Milletvekili (18. Dönem) ve Ankara Milletvekili (20, 21,22, 23 ve 24. Dönemler) olarak TBMM’ye girdi.
TBMM’nin çeşitli komisyonlarındaki görevlerine ilâveten, Uzlaşma Komisyonu, Anayasa Komisyonu ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi (AGİTPA) Üyesi olarak görev yaptı.
Merhum Turgut Özal tarafından kurulan hükümetlerde (1983-1989) Devlet Bakanı ve kısa bir süre için Sağlık Bakanı olarak görev yaptı. Ayrıca, Yıldırım Akbulut (1989-1991) ve Mesut Yılmaz (1996) tarafından kurulan hükümetlerde de Devlet Bakanlığı görevini yürüttü.
Adalet ve Kalkınma Partisi’ne katılarak, Abdullah Gül (2002-2003) ve Tayyip Erdoğan (2003-2007) tarafından kurulan hükümetlerde Adalet Bakanı olarak görev yaptı. 22 Temmuz 2007’de yapılan Genel Seçimlerde yeniden Ankara Milletvekili seçilerek TBMM’ye girdi.
Recep Tayyip Erdoğan (2007-2011) tarafından kurulan 60. Hükümette Devlet Bakanı, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü olarak görev yaptı. Cemil Çiçek, 4 Temmuz 2011 tarihinde yapılan seçimle TBMM’nin 25. Başkanı oldu. TBMM Başkanı Cemil Çiçek, İngilizce ve orta seviyede Fransızca biliyor. Çiçek, evli ve üç çocuk babası.
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın Özgeçmişi
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın Özgeçmişi
Bekir Bozdağ |
1 Nisan 1965’te Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde doğdu. Babasının adı Mehmet Duran, annesinin adı Nuriye’dir. Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dinler Tarihi Ana Bilim Dalı’nda Yüksek Lisans yaptı.
Bir süre kamu görevinde bulunan Bekir Bozdağ, daha sonra serbest avukat olarak çalıştı. 18 Nisan 1999 Mahallî İdareler Seçimleri’nde Akdağmadeni İlçe Belediye Başkan Adayı oldu. AK Parti’nin kurulmasıyla birlikte, Yozgat’ta AK Parti İl Teşkilatı’nın kurucuları arasında yer aldı ve kurucu il yönetiminde Siyasî ve Hukukî İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.
22. Dönem’de Yozgat Milletvekili ve Adalet Komisyonu Üyesi olan Bekir Bozdağ, AK Parti Teşkilat Başkanlığı’na bağlı olarak değişik illerde İl Teşkilat Koordinatörlüğü ve 12. Bölge Teşkilat Koordinatörlüğü görevlerinde bulundu.
23. Dönem Yozgat Milletvekili olan Bekir Bozdağ, AK Parti Meclis Grup Başkanvekili seçildi. Hâlen 61. Hükümette Başbakan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.
Orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Bekir Bozdağ, evli ve üç çocuk babasıdır.
Basın - Medya
Saygı Öztürk’ün Özgeçmişi
Kültür – Sanat
Ertuğrul Kapusuzoğlu’nun Özgeçmişi
Ertuğrul Kapusuzoğlu |
Folklor Araştırma Kurumu tarafından verilen “Türk
Folkloruna Hizmet Ödülü” sahibi folklor araştırmacısı, senarist, şair, roman
yazarıdır. Folklor alanında 8 adet kitabı, 2 romanı, TRT tarafından dizi film
olarak çekilerek yayınlanmış 7, film olarak çekilmiş 1 senaryosu, çok sayıda
tiyatro oyunu vardır.
1956 yılında Yozgat’ta doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini
Yozgat’ta tamamladıktan sonra 1978 yılında Ticaret ve Turizm Yüksek Öğretmen
Okulu’ndan mezun oldu. Uzun yıllar orta öğretim okullarında öğretmenlik,
üniversitelerde öğretim üyeliği yaptı. Bürokraside Şube Müdürlüğü, Müşavirlik
ve Daire Başkanlığı görevlerinde bulundu.
Ödülleri:
1) 1986 Kültür Bakanlığı Senaryo Yazma yarışması
Birincilik ödülü. “Bizim Eller”- Sinema Filmi olarak çekilmiştir.
2) 1988 TRT 25. Yıl kutlamaları Televizyon Film Senaryo
yarışması Üçüncülük Ödülü. “Küçük Bir Ayrıntı” – “Islanan Topraklar” adıyla
sekiz bölüm dizi film olmuş ve TRT ekranlarında gösterilmiştir.
3) İçişleri Bakanlığı Trafik Eğitim yarışmasında (6)
değişik dalda ödül.
4) Türk Hava Kurumu Senaryo yarışmasında “Uçmak
İstiyorum” ile ödül. (Kitap olarak yayımlandı)
5) Türk Edebiyatı Vakfı senaryo yarışmasında; “Aygırı
Kısrakla Tutarlar.” Jüri özel ödülü. (Orijinal senaryo ve roman olarak ayrı
ayrı yayımlanmış, ayrıca sahneye uyarlanmıştır.)
6) Folklor Araştırma Kurumu Tarafından-Türk Folkloruna
Hizmet Ödülü.
7) Motif Vakfı Tarafından-Türk Folkloruna Hizmet Ödülü.
Dizi Filmler:
Uçan Kelebekler-12 Bölüm. TRT tarafından çekilmiş ve
gösterilmiştir.
Kahraman Bey- 2 Bölüm. TRT tarafından çekilmiş ve
gösterilmiştir.
Göç- 4 Bölüm. TRT tarafından çekilmiş ve gösterilmiştir.
Gülnihal- 2 Bölüm. TRT tarafından çekilmiş ve
gösterilmiştir. TRT tarafından çekilmiş ve gösterilmiştir.
Suçu Kazı, Altından İnsan Çıkar- 4 Bölüm. TRT tarafından
çekilmiş ve gösterilmiştir.
Bayramlarımız- 2 Bölüm. TRT tarafından çekilmiş ve
gösterilmiştir.
Keloğlan- 13 Bölüm. TRT tarafından çekilmiş ve
gösterilmiştir.
Roman:
Sürmeli
Aygırı Kısrakla Tutarlar
Senaryo:
Aygırı Kısrakla Tutarlar: Senaryo, kitap olarak
yayımlandı.
Sahne oyunlarından bazıları:
Gâvurun Kızı Cennet
Şeytanın Maskeleri
Nasrettin Hoca
Doktor Civanım
Kanije
Basın - Medya
Saygı Öztürk’ün Özgeçmişi
Saygı Öztürk |
1955 yılında Yozgat’ın Sarıkaya ilçesine bağlı Akbucak Köyü’nde doğdu.
Gazeteciliğe lise öğrenimi sırasında yerel “Yerköy” gazetesinde başladı. Aynı dönemde Hürriyet Haber Ajansı muhabirliğini de yaptı. Yerel haberlerindeki başarıları ile dikkat çeken Öztürk, Hürriyet gazetesi Ankara Bürosu’nda 1 Haziran 1978 yılında göreve başladı ve aralıksız 1994 yılına kadar aynı gazetede Eğitim ve Güvenlik Haberleri Sorumlusu olarak çalıştı. Aynı görevini daha sonra Sabah gazetesinde sürdürdü. Sonrasında Star ve Gözcü gazetelerinde çalıştı. Halen Sözcü gazetesi Ankara Temsilciliği görevini yürütmektedir.
Saygı Öztürk, araştırmacı gazetecilik dalında çeşitli başarılara imza attı. İlksan skandalını ortaya çıkardı. Anadolu liseleri giriş sınavı sorularının çalındığını belgeledi ve sınavın iptalini sağladı. ÖSS’de çağrı cihazı ile kopya verildiğini belgeledi. Batman Valiliği tarafından alınan silahların kaybolduğunu, OHAL Valiliği’nin “uçmayan uçaklar” aldığını ispatladı. Kamu görevlilerinin Suudi Arabistan destekli Rabıta örgütü tarafindan hacca götürüldüğünün belgelerini ele geçirdi. Karanlıkta kalmış çok sayıda olay üzerindeki sis perdesini araladı. Uğur Mumcu suikastı sanıklarının ifadelerini de ilk kez kamuoyuna duyurma başarısını gösterdi.
Başta “Basın Oskarı” sayılan Sedat Simavi Vakfı Gazetecilik ödülü olmak üzere, araştırma haberleriyle 4 kez Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, 3 kez Çağdaş Gazeteciler Derneği ödüllerini kazandı. Muammer Yaşar Bostancı ödülünü 4 kez aldı ve Bülent Dikmener ödülüne lâyık görüldü. Akdeniz Gazeteciler Derneği tarafından da “Yılın Yazarı” seçildi ve bugüne kadar 30’un üzerinde ödül aldı. Kıbrıs’ta eşi ve çocukları küvette öldürülen Binbaşı Nihat İlhan’ı olaydan 40 yıl sonra konuşturmayı başardı ve bu röportajı ile Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından röportaj dalında bu yıl da “Yılın Gazetecisi” seçildi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder