14 Ağustos 2013 Çarşamba

Bekir Bozdağ, Ekmeleddin İhsanoğlu’nu da suçladı: Tepkisizlikleri katliama zemin hazırlamıştır

Bekir Bozdağ - Ekmeleddin İhsanoğlu
Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Mısır’da darbeye karşı tepki göstermeyerek bu gün (14 Ağustos 2013) yaşanan katliama zemin hazırlamakla suçladığı kurumlar arasında eski adı İslâm Konferansı Teşkilatı (İKT) olan İslâm İşbirliği Teşkilatı’nı (İİT) da saydı. 

İİT’nin Genel Sekreterliğini, Yozgat eşrafından Hacı Aziz Efendinin torunu, Mehmet Akif Ersoy’un yakın arkadaşı, Yozgat ulemasından Mehmet İhsan Efendi’nin oğlu Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu yürütüyor.

Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Sudan Din İşleri ve Evkaf Bakanı Fatih Tacussir Abdullah ve beraberindeki heyetle Başbakanlık Merkez Bina’daki görüşme öncesinde, muhabirlerin gündeme dair sorularını cevapladı.

Uuslararası toplumu, Mısır’da yaşanan zulüm ve insanlık suçu karşısında demokrasiden, insan haklarından yana tavır almaya davet eden Bozdağ, tepkisini şöyle dil getirdi:

“Mısır’da darbenin olmasından sonra, darbeye karşı susanlar, ‘darbe’ demeyenler, darbeyi zımnen ve alenen destekleyenler ve bugüne kadar demokrasiden, insan haklarından, hukuktan yana tavır almayan gerek Batı ülkeleri, gerek AB, gerek BM, gerek İslâm İşbirliği Teşkilatı, gerek İslâm ülkelerinin önemli bir kısmı ve Batı ülkelerinin önemli bir kısmının tutumları, Mısır’daki darbeci yöneticileri cesaretlendirmiş ve onların eylemlerinin katliama dönüşmesine zemin hazırlamıştır. Birinci katliam olduğu zaman susuldu, şimdi ikinci katliam oldu, yine bakıyorsunuz maalesef uluslararası toplum suskunluğunu korumaktadır. Her zaman insan hakları, demokrasi, hukukun üstünlüğü, milli irade dersi veren Batı ülkeleri, AB ve başkaca pek çok kişi, kurum, ülke ve örgütün maalesef Mısır’da demokrasi, insan hakları, milli irade ve bunların hepsinden de önemlisi insan hayatı sona erdirilirken herhangi bir tavır ortaya koymaması son derece manidardır, düşündürücüdür. Nerede AB? Nerede BM? Nerede demokrasi ve insan hakları dersi veren, herkese üstten bakan Avrupa ülkeleri? Nerede İslâm İşbirliği Teşkilatı? Nerede İslâm ülkeleri? Nerede bu hadise karşısında sesini yükseltmesi gerekirken, maalesef yükseltmeyenler?”

Mısır’da yaşanan katliamdan birinci derecede darbeci Mısır yönetiminin sorumlu olduğunu belirten Bozdağ, “Ancak, bu hadiselerin önlenmesi gücüne sahip olup da önlemek için hareket etmeyenler de tarih önünde de Allah indinde de bu olup bitenlerden mesuldürler” dedi.

Bozdağ, Mısır’da yaşanan süreçte sadece Mısır halkının değil bütün dünyanın demokrasi ve insan hakları sınavından geçtiğini söyledi. Bozdağ, uluslar arası toplumu demokrasiye, insan haklarına, hukuka ve insan hayatına sahip çıkmaya davet eden Bozdağ, Mursi’nin ve diğer siyasî tutukluların serbest bırakılması gerektiğini söyledi. Mısır’da yaşananlara başından beri tepki gösteren tek ülkenin Türkiye olduğunu hatırlatan Bozdağ, Türk Dışişleri Bakanlığı’nın pek çok ülke ile temaslarda bulunduğunu da kaydetti.

Bozdağ, “Biz, her zaman demokrasiden yana, insan haklarından yana, insan hayatından ve insan hayatının kutsallığından yana olan tavrımızı sürdüreceğiz ve bu noktadaki duruşumuzu devam ettireceğiz” dedi.

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: