12 Ağustos 2013 Pazartesi

Başbakanlık açıklama yaptı:
Yurt gazetesinin iddiası tümüyle gerçek dışı

Yurt'un manşet haberi
Yurt gazetesinin bu gün (12 Ağustos 2013) “Hastanede miydi?” başlığıyla manşetten yayınladığı habere Başbakanlık’tan yalanlama geldi. Yapılan yazılı açıklamada, “Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın sağlığı hakkında bazı marjinal yayın organlarınca kasıtlı olarak uydurulan iddialar, tümüyle gerçek dışıdır” ifadesi kullanıldı.

Yurt gazetesinin haberinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bayram namazının ardından ortadan kaybolduğu ileri sürülerek, “Bayramı İstanbul’da geçireceği söylenen ancak cuma namazına dahi gitmeyen Erdoğan’ın rahatsızlanıp hastaneye kaldırıldığı iddia edildi (…) Yurt’a bilgi veren güvenilir kaynaklar, Başbakanın rahatsızlandığını ve bayram boyunca hastanede yattığını öne sürdü” ifadesi kullanıldı.

Yurt’un haberi şöyle:

“Başbakan, bayram namazının ardından ortadan kayboldu. Bayramı İstanbul’da geçireceği söylenen ancak cuma namazına dahi gitmeyen Erdoğan’ın rahatsızlanıp hastaneye kaldırıldığı iddia edildi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, bayram namazının ardından gözlerden kayboldu. Her yıl arefe günü anne ve babasının mezarını ziyaret eden Erdoğan, bu yıl geleneği bozdu ve birkaç gün önce ailesinin kabrine gitti. Ardından arefe günü AKP İstanbul il teşkilatında partililerle bayramlaşan Erdoğan, ilk gün Süleymaniye Camisi’nde bayram namazı kıldıktan sonra ortadan kayboldu. Cuma namazı için bile evinden çıkmayan Erdoğan’ın Çamlıca Kısıklı’daki evinin önünde gazeteciler bayram boyunca nöbet tuttu.

5 gün tedavi gördü

Bayram namazından çıktıktan sonra tatil için Rize’ye gideceği belirtilen Erdoğan, buraya da gitmedi. YURT, üç gündür kendisinden haber alınamayan Başbakanın nerede olduğunu araştırdı. YURT’a bilgi veren güvenilir kaynaklar, Başbakanın rahatsızlandığını ve bayram boyunca hastanede yattığını öne sürdü. Geçen ay da ailesiyle birlikte İzmir’in Urla İlçesi’nde tatil yaptığı haberlerine dikkat çeken kaynaklar, “Başbakanın Urla’da tatil yapacağı açıklanmıştı. Ancak rahatsızlanarak İstanbul’daki Medipol Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada 5 gün tedavi gören başbakan daha sonra taburcu edildi” dedi.

Bayramda da hastanede

Bir süredir kolon kanseri tedavisi gören Erdoğan’ın durdurulamayan ishal nedeniyle 5 gün boyunca tedavi gördüğü belirtildi. Tatildeki tedavinin ardından bayramda da gazetecileri atlatmayı başaran Erdoğan’ın yine hastaneye kaldırıldığı öne sürüldü. Her bayram çeşitli ziyaretlerde bulunan ve yoğun bir program yapan Erdoğan’ın, bu bayram ortadan kaybolması da gelen bilgileri doğruladı.

Erdoğan, daha önce de iki kez kolon kanseri tedavisi için Üsküdar’daki Medipol Hastanesi’ne yatmış ve hastanenin 5. katında tedavi görmüştü. Tedavi süresince hastanenin 5. katına çıkan tüm merdiven ve asansörlerin kapatılması ise dikkat çekmişti.”

Başbakanlık: Haber tümüyle gerçek dışıdır

Başbakanlık’tan yapılan yazılı açıklamada ise, Yurt gazetesinin haberinin tamamen gerçek dışı olduğu bildirildi. Açıklamada şöyle denildi:

“Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın sağlığı hakkında bazı marjinal yayın organlarınca kasıtlı olarak uydurulan iddialar, tümüyle gerçek dışıdır.

Spekülasyona dayalı bu tür asılsız iddiaların haber kisvesi altında sunulmasının, gazetecilik etiğiyle bağdaştırılamayacağı ortadadır.

Başbakanımız, bayram namazı çıkışında basın mensuplarına açıkça ifade etmiş olduğu üzere, bayram programı çerçevesindeki özel mesaisini halen İstanbul dışında sürdürmektedir.

Sayın Başbakanımız, kentsel dönüşüm seferberliğinin üçüncü adımını atmak üzere hafta sonu Bursa’da düzenlenecek olan programa katılmak suretiyle, mutat mesaisine başlamayı planlamaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Geçen sene de Taraf iddiada bulunmuştu

Taraf gazetesi de 6 Mart 2012 tarihinde “Stratfor Erdoğan’a ömür biçmiş” başlığıyla yayınladığı haberde, “Başbakan’ın ameliyatı sonrasında Faruk Demir adlı kaynağının istihbaratını değerlendiren Stratfor, doktorlarının Erdoğan’a iki yıl ömür biçtiğini yazdı” ifadesi kullanılmıştı.

AK Parti yönetimi, bu tür haberlerin, Cumhurbaşkanı seçimi başta olmak üzere seçimleri etkilemeye yönelik siyasî amaçlı haberler olduğunu düşünüyor.

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: