17 Mayıs 2013 Cuma

Yozgat’ın saklı kalmış genç ressamları,
yıl sonu sergisiyle ortaya çıktı

(Fotoğrafı büyük olarak görmek için üzerine tıklayınız)
Muhteşem tablolar...

Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi’nin genç sanatçılarının 38 tablo ve 16 büstten oluşan ve Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen yıl sonu sergisi hayranlıkla izlendi.

Serginin açılışına Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Vali Yardımcıları Kemal Şahin, Yavuz Güner ve İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Vali Yazıcı, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Yozgat Yozgat olalı böyle sergi görmedi...
“Bugün Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisemizin resim ve heykel dalında hazırladığı bir sergiyi gezdik. Nasıl sofraların bir süsü olursa bu okulumuzda ilimizdeki okulların süsüdür. Okulumuzda öğrencilerimiz müzik, resim gibi dallarda duygularını farklı bir düşünce ve tarzda ifade ediyorlar. Her ilde bir Güzel Sanatlar Lisesi olması zaruri çünkü hem törenlere hem de farklı yorumlarıyla hayatımıza, tarzımıza güzellik katıyorlar. Bu açıdan bende Güzel Sanatlar Lisemizi önemsiyorum. Bugünde Cumhuriyet Meydanında çocuklarımızın yaptığı birbirinden güzel tabloları gördük. Bu güzel serginin açılmasında emeği geçen yönetici, öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum.”

Sergi gezisinin sonunda Vali Yazıcı’ya, Rabia Başer isimli öğrencinin yaptığı Atatürk portresi hediye edildi.

Sergi sonunda toplu fotoğraf çekildi

Hiç yorum yok: