31 Mayıs 2013 Cuma

Başbakan Erdoğan’ın tepki gösterdiği protesto eylemlerine Yozgat Belediyesi de destek verdi

Başkan Başer adına twitter'da paylaşılan destek fotoğrafı
Başkan Başer’in bu destekten haberi var mı?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Taksim Meydanı’nın trafikten arındırılarak yayalaştırılması projesi kapsamında Taksim Gezi Parkı’nın yıkılmasına ve parktaki ağaçların kesilmesine yönelik protesto eylemlerine Yozgat Belediyesi de destek verdi.

Yozgat Belediyesi, resmî twitter sayfasında, Belediye Başkanı Yusuf Başer’in fidan dikerken görüldüğü ve üzerinde #direngeziparkı hashtag’i (heşteg) ile Yozgat Belediyesi’nin logosunun yer aldığı bir fotoğrafı paylaştı. Yozgat Belediyesi, fotoğrafla birlikte, “Yozgat Belediyesi de yanında!” ifadesini kullanarak protestolara destek verdi. Belediye, sonraki tweet’inde de “En son tweetimizi RT’leyerek gezi parkı desteğimizi duyurabilirsiniz” mesajını yayınladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Boğaziçi’nde yapılacak Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün temel atma töreninde bu konudaki protestolara tepki gösterirken, “Ne yaparsanız yapın, biz kararımızı verdik, verdiğimiz gibi bunu işleyeceğiz” demişti.

Eylemcilere, ‘Eğer tarihe saygınız varsa önce o Gezi Parkı denilen yerin tarihi nedir, onu araştırın’ çağrısında bulunan Erdoğan, kendilerinin Taksim’de tarihi yeniden ihya edeceklerini söyledi. Ayrıca Taksim Meydanı’nı yayalaştırarak, insanların emrine sunacaklarını vurgulayan Başbakan, daha sonra sözü bölgedeki ‘ağaç kıyımı’ iddialarına getirdi. Erdoğan şu bilgileri verdi:

“Şu anda AK Parti iktidarı döneminde belli yaş gruplarında Türkiye genelinde diktiğimiz ağaç miktarı, fidan, 10-5-3 yaş grubu üzeri ağaçlar olmak üzere yaklaşık 2,5 milyardır. Bu ağaçları bu iktidar dikiyor. Yeter ki ağaç dikme merakı olsun insanların. Onlara da yer tahsis ediyoruz. Al sana 500 bin metrekare alan burada gel ağaç dik, bedelsiz, diyoruz. Niye? Çevreciyiz. Bu adımları atıyoruz.”

(Yozgat Muhabir)

(Bu haber sonrası gelişme için tıklayınız.)

1 yorum:

Adsız dedi ki...

twit kaldırılmış sanırım RTE'den uyarı geldi