10 Mayıs 2013 Cuma

2 milletvekili yalanladı ama
haberi yazan muhabir, haberinin arkasında duruyor

Milletvekilleri 'yok' diyor, muhabir 'var' diyor
AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, “Milli Savunma Bakanlığı’nın, Genelkurmay Başkanlığı ile birlikte Ankara, İstanbul ve İzmir’deki tabur, alay ve tugay seviyesindeki acemi birliklerini küçük şehirlere nakletmek için çalışma başlattığına” dair basında yer alan haberlerin doğru olmadığını ileri sürdü. Başer, habere konu olan AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramüz Üstün’ün de sadece kendi memleketi için bir girişimde bulunduğunu ancak böyle bir çalışma yapıldığına dair elinde bilgi ve belge olmadığını söylediğini belirtti.

Başer’in bu açıklaması üzerine “Yozgat Muhabir” adına, haberi yazan Bugün gazetesi Ankara muhabiri Kamil Elibol ile görüştük. Elibol, Gümüşhane Milletvekili Feramüz Üstün’ün, haberde yer verilen ifadeleri dile getirdiğini, bunun yanı sıra Millî Savunma Bakanlığı ile de görüşerek böyle bir çalışma yapıldığını teyit ettirdiklerini söyledi. Sorumuz üzerine ‘haberinin arkasında durduğunu’ dile getiren Elibol, çalışmanın henüz planlama aşamasında olduğunu ve uygulamanın 2014 yılında hayata geçirilmesinin düşünüldüğünü kaydetti. Elibol, bazı illerin milletvekillerinin, kendi illerinin de listeye dahil edilmesi için şimdiden çalışmalara başladıklarını da sözlerine ilâve etti.

Yusuf  Başer ne dedi?

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, ‘siyasetçiler olarak basında çıkan haberlere göre siyaset yapmadıklarını’ söyledi. Başer, Bugün gazetesinde yayınlanan haberde açıklamalarına yer verilen AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramüz Üstün’le görüştüğünü belirterek, Üstün’ün kendi memleketi için böyle bir girişimde bulunduğunu ancak “Onun dışında herhangi bir bilgim ve belgem yok” dediğini ileri sürdü.

Millî Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanlığı ile de görüştüğünü belirten Başer, bu konuda herhangi bir çalışma olmadığı bilgisini aldıklarını ifade etti. Başer, şöyle konuştu:

“Biz de o noktalara inanmak durumundayız. Siyasîler olarak basında doğruluğu tespit edilmeyen, Genel Kurmay tarafından tasdik edilmeyen, Millî Savunma Bakanlığı tarafından teyit edilmeyen bilgilere dayalı olarak bizim görüş sarf etmemiz doğru değil. O noktada Yozgatlı hemşehrilerimizin gönül rahatlığı içerisinde bu duruma uymalarını istiyoruz, arzu ediyoruz. Bizler siyasîler olarak vatandaşımıza ne söz verdiysek o sözün ardındayız. Hizmetlerin Yozgat’a gelmesi noktasında gayret gösteriyoruz.”

Kâmil Elibol: Haberimin arkasındayım

Başer’in bu açıklaması üzerine “Yozgat Muhabir” adına, haberi yazan Bugün gazetesi Ankara muhabiri Kâmil Elibol ile görüştük. Elibol, Gümüşhane Milletvekili Feramüz Üstün’ün, haberde yer verilen ifadeleri dile getirdiğini, bunun yanı sıra Millî Savunma Bakanlığı ile de görüşerek böyle bir çalışma yapıldığını teyit ettirdiklerini söyledi.

Henüz planlama aşamasında

Sorumuz üzerine ‘haberinin arkasında durduğunu’ dile getiren Elibol, çalışmanın henüz planlama aşamasında olduğunu ve uygulamanın 2014 yılında hayata geçirilmesinin düşünüldüğünü kaydetti. Elibol, bazı illerin milletvekillerinin, kendi illerinin de listeye dahil edilmesi için şimdiden çalışmalara başladıklarını da sözlerine ilâve etti.

İsmet Yılmaz
Bakan Yılmaz, geçen sene söylemişti

Geçen yıl Kasım ayında TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Millî Savunma Bakanlığı’nın 2013 yılı bütçesi görüşmeleri sırasında, milletvekillerinin sorularını cevaplayan Millî Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bir soru üzerine şu açıklamada bulunmuştu:

“Büyükşehirlerde askerî birliklerin bulunmasını şahsî olarak doğru bulmuyorum. Anadolu’daki nüfusu az olan illere taşınması gerektiğini düşünüyorum. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin de buna benzer çalışmaları var.”

Bakan Yılmaz, geçen yıl Haziran ayında Yozgat’a gelerek, Yozgat Askerlik Şubesi’nin yeni hizmet binasının açılış törenine katılmıştı.

Bu arada, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramüz Üstün’ün, pazartesi günü Yozgat’a geleceği ve bu konuda bir açıklama yapacağı öğrenildi.

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: