24 Şubat 2013 Pazar

Yozgat Platformu Başkanı Ekinci: Hizmetleriyle Yozgat’ta iz bırakmış 10 tane milletvekilimiz yok

YESİAD'ın İstanbul'daki Arabaşı Gecesi...
Yozgat Platformu Başkanı Kâzım Ekinci, 1983 yılından bu yana Yozgat’tan 44 milletvekili seçildiğini ancak Yozgat’ta iz bırakacak hizmetler yapmadıkları için, ‘10 milletvekilinin ismini sayın’ dendiğinde 10 isim sayılamadığını ileri sürdü. “Bizim işimiz siyaset değil” diyen Ekinci, yaptıkları çalışmaları makam ve mevki için değil ‘sırf Allah rızası için’ yaptıklarını belirtti.

Kısa adı YESİAD olan ve merkezi İstanbul’da bulunan Yozgatlı Esnaf ve İşadamları Derneği ile Tepedoğan Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘Arabaşı Gecesi, ‘Salon Semazen’in Ümraniye Şubesi’nde gerçekleştirildi.

Geceye, Maliye Bakanlığı ile Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı yapmış olan eski Yozgat Milletvekili Lütfullah Kayalar, AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Üsküdar Belediyesi Başkan Yardımcısı Fatih Kaplan, siyasî partilerin ilçe başkanları, Prof. Dr. Rahmi Güçlü, Prof. Dr. Kadir Esmer, Prof. Dr. Hilmi Ünlü, bazı Yozgat derneklerinin temsilcileri ve Yozgatlı vatandaşlar katıldı.

Tuncer: Bazı sektörlerde lider durumdayız

Gecenin açılış konuşmasını yapan YESİAD Başkanı Ali Haydar Tuncer, derneğin kuruluş amacı, faaliyetleri ve projeleri hakkında bilgi verdi.

Mayıs ayında yapılacak olan İstanbul Ticaret Odası seçimlerine yönelik hazırlık çalışmaları yaptıklarını belirten Tuncer, Yozgatlı işadamlarının bazı sektörlerde lider durumda olduklarını ileri sürerek, bu durumu fırsata çevirmeye çalıştıklarını ifade etti.

Ekinci: Siyasetle işimiz yok

Yozgat Platformu Başkanı Kâzım Ekinci de, Cumhuriyet dönemi boyunca Bira Fabrikası ve Sorgun Şeker Fabrikası dışında Yozgat’a kamu yatırımı yapılmadığını ileri sürerek, özelleştirilen Bira Fabrikası’nın kapandığını, Sorgun’daki Şeker Fabrikası’nın da özelleştirildiğini hatırlattı.

Ekinci, 1983 yılından bu yana Yozgat’tan 44 milletvekili seçildiğini ancak Yozgat’ta iz bırakacak hizmetler yapmadıkları için, ’10 milletvekilinin ismini sayın’ dendiğinde sayılamadığını ileri sürdü.

“Bizim işimiz siyaset değil” diyen Ekinci, yaptıkları çalışmaları makam ve mevki için değil ‘sırf Allah rızası için’ yaptıklarını belirtti.

Prof. Güçlü: Neden olmuyor, anlayabilmek mümkün değil

İlk Türk uydusu Göktürk 2 projesinde yer alan Prof. Dr. Rahmi Güçlü ise, sağlanan birlik ve beraberliğe bütün Yozgatlıların katkıda bulunmalarını istedi. Prof. Güçlü, “Aksi takdirde sürekli şikâyet etmekten öteye gidemeyiz” dedi. Güçlü, “Gurbette yaşayan çok sayıda akademisyen, işadamı ve bürokratının olduğu bir vilâyetin hâlâ bu gücünü sinerjiye dönüştürememesini anlayabilmek mümkün değil. Kim neyi bekliyor?” diye konuştu.

Kayalar: Gitmesek de gelmesek de o köy bizim köyümüzdür

Eski Maliye ve Tarım ve Köy İşleri Bakanı, 17, 18, 19, 20 ve 21. Dönem Yozgat Milletvekili bakanımız Lütfüllah Kayalar da, hararetli alkışlar arasında kürsüye gelerek yaptığı selâmlama konuşmasına, Şair Ahmet Kudsi Tecer’in “Orda bir köy var uzakta / Gitmesek de, gelmesek de / O köy, bizim köyümüzdür” mısralarını okuyarak başladı.

“Ben artık siyasetten uzak sade bir Yozgatlı olarak aranızda bulunuyorum” diyen Kayalar, nezih bir gece düzenledikleri için YESİAD yönetimine teşekkür etti.

Sunuculuğunu Faruk Oğuzhan’ın yaptığı ‘Arabaşı Gecesi’nde, konuşmaların ardından, sanatçı Mustafa Tatlıtürk ve Osman Demir, sevilen şarkılar ve türküleri seslendirdiler.

YESİAD'ın Arabaşı Gecesi'nden...
(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: