14 Aralık 2012 Cuma

İl Genel Meclisi’nin Fransa muamması

İl Genel Meclisi, 5 üyesini daha Fransa’ya gönderdi

Üyeler Fransa'da ne yapıyorlar?
Yozgat İl Genel Meclisi, üyelerinden İsmail Kaya, Nadir Tansel, Ramazan Lâle, Cengiz Özdemir ve Mustafa Baran’dan oluşan 5 kişilik bir heyeti Fransa’ya gönderdi.

İl Genel Meclisi’nden verilen bilgiye göre heyet, Fransız makamlarına Yozgat’ın kalkınmada öncelikli iller arasında yer aldığını anlatarak, Yozgat’a yatırım yapılması için davette bulunacak. 10 Aralık 2012’de başlayan seyahatin 15 Mart 2013 tarihine kadar devam edeceği belirtiliyor.

Ramazan Lâle geçen sene de Fransa’ya gitmişti

Görüşmeler için neden Fransa’nın seçildiği, görevlendirilen heyetin hangi mercilerle görüşeceği açıklanmadı.

7.2. 2011 tarihli haberimiz
Yozgat İl Özel İdaresi Plan Bütçe Komisyonu ve İçişleri Komisyonu Üyesi Ramazan Lâle, 2011 yılı Ocak ayında da ‘görevli’ olarak Fransa’ya gitmişti. İl Özel İdaresi, yaptığı açıklamada Lâle’nin, “Yozgat’ın kalkınmada öncelikli iller arasında yatırım ve cazip ve öncelikli bir il olduğunu anlatmak ve ilimize davet etmek amacıyla” Fransa’ya gönderildiğini açıklamıştı.

Açıklamada, Fransa’ya gönderilen Ramazan Lâle’ye bu görev için İl Özel İdaresi bütçesinden harcırah ödenmediği, Fransa seyahatinin bütün masraflarını Lâle’nin “kendi bütçesinden ve kendi imkânıyla” karşılayacağı belirtilmişti. Ramazan Lâle’nin Fransa temaslarının neticesinin ne olduğu konusunda kamuoyuna bilgi verilmemişti.

Kamuoyu, Yozgat İl Genel Meclisi üyelerinin Fransa seyahati hakkında bilgi sahibi olmak istiyor.

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: