12 Aralık 2012 Çarşamba

Başbakandan Cemil Çiçek’e Musabeyli sürprizi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, aralarında Yozgat’ın Çekerek ilçesindeki Süreyyabey Barajı’nın da yer aldığı 112 tesisin telekonferans yöntemiyle gerçekleştirilen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’e sürpriz yaptı.

Önce danıştı
Açılış öncesinde Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nu yanına çağırarak kulağına bir şeyler söyleyen Erdoğan, daha sonra canlı yayında şöyle konuştu:

Tüm Yozgatlılara hayırlı olsun

Sonra açıkladı
“Yozgat Musabeyli Barajı'nı TBMM Başkanı Sayın Cemil Çiçek çok takip etti. Defalarca bana hatırlattı ‘bitirmemiz lâzım’ diye. Musabeyli Barajı’nın adını da Cemil Çiçek Barajı koyalım. Yıllarca Yozgat milletvekili olarak, daha sonra Ankara ve Bakan olarak Yozgat’ın ihtiyaçlarına hep çare olmaya çalıştı. Kendisinin haberi yok. Büyük sürpriz. Tüm Yozgatlılara hayırlı olsun.”

Enerji Bakanı Taner Yıldız
Törene, Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesinebağlı Devecipınar beldesi doğumlu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da katıldı.

Yozgat Musabeyli Barajı’nın adı Cemil Çiçek Barajı olarak değiştirilirken, Malatya Boztepe Barajı’na ise Fazilet Partisi Genel Başkanı ve Saadet Partisi Kurucu Üyesi Recai Kutan’ın adı verildi.

Hiç yorum yok: